Nat-Lab

De KleiClub
Expositie
18.06.17 - 24.09.17

Nat_Lab
De Kleiclub - geuzennaam voor 22 beeldend kunstenaars uit de omgeving van Arnhem - exposeert onder de titel Nat_Lab tijdens de IJsselbiënnale 2017 op de begane grond en in de catacomben van het schitterende 16e eeuws gebouw ‘Dat Bolwerck’ in het centrum van Zutphen. 

Nat_Lab is een opwindende en spannende tentoonstelling. In de schaars verlichte kelder wordt werk getoond in 12 grote glazen aquariumbakken en op de begane grond is een grote keramische installatie te zien, 'Waterwerken' van Peter Krynen. 

De Kleiclub laat met NAT_LAB een zeer gevarieerd beeld zien van speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelde werken in keramiek en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de IJsselbiënnale 20l7. 

De deelnemende kunstenaars van de Kleiclub zijn: 
Simon Angel, Charlotte Arends, Joke Beltman, Willemien Demmers, Judith Everse, Marike Farenhorst, Marjon Gemmeke, Rob Groot Zevert, Henk Hans Hilvering, Janske Hombergen, Peter Jordaan, Peter Krynen, Wilfried Nijhof, Frans van Nunen, Marry Overtoom, Karlijne Pietersma, Ulrike Sterman, Huib Tielens, Carin Unversagt, Hans Verborg, Gijs Verschoor en Hetty van de Zande.

Dat Bolwerck 
Dat Bolwerck is een monumentaal pand met prachtige binnentuin in het centrum van Zutphen. Deze voormalige bibliotheek is nu in gebruik als een kunsthuis, waar activiteiten worden georganiseerd als exposities, kamerconcerten, cursussen, lezingen en meer. Op deze ‘oude en verstilde plek’ maak je bijna vanzelf een breuk met het alledaagse waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten 

De expositie Nat_Lab vindt plaats in de net nieuw geopende kelder. 

Facebook:  datbolwerckzutphen