Museum MORE

Tentoonstelling
Rotjong van de Spacecowboys
14.06.17 - 24.09.17

Bij Museum MORE is tijdens de IJsselbiënnale frontaal bij de ingang ‘Rotjong’ van Dedden en Keizer, alias Spacecowboys te zien. Een intrigerend werk. We zien een mannelijk figuur met een gewei, een groot deel van zijn lichaam is bedekt met ronde, bal-achtige vormen. Is dit een of andere mutant, of een speels jochie dat een gewei had opgezet en nu in het bubbelbad zit te spelen? Het onderbewustzijn wordt duidelijk meer gerustgesteld bij deze laatste duiding, maar juist de andere meer verontrustende mogelijkheid mist zijn uitwerking niet.

Kom genieten van de magie van topkunst in het grootste museum voor modern realisme. Met grootmeesters zoals Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop. Museum MORE is een initiatief van Hans Melchers die de kunstcollectie een thuis wilde geven in de Achterhoek. De bekende museumarchitect Hans van Heeswijk ontwierp het paviljoenachtige gebouw. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien. Deze zomer geeft Museum MORE een groot eerbetoon aan Herman Gordijn. Vanaf 27 juni 2017 opent het museum een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. Dit zal het monumentale decor vormen voor de Willink-collectie.

Tevens is er bij het gemaal van Voorst is een werk van de Spacecowboys te zien speciaal gemaakt voor de IJsselbiënnale genaamd: In God We Trust

Facebook: museummore
Instagram: museummore
Pinterest: museummore
YouTube