Het Reevediep is een nieuwe rivierarm van de IJssel naar het Drontermeer. Het Reevediep is bedoeld om bij extreem hoog water het water van de IJssel af te voeren naar het IJsselmeer. Dankzij deze ‘bypass’ houden inwoners van Kampen en omgeving droge voeten.
Langs het Reevediep is een klimaatdijk gebouwd die bestand is tegen natuurgeweld zoals hoge waterstanden. De uitzonderlijke breedte van 130 meter biedt ruimte voor wonen, recreatie en nieuwe natuur.
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ontwikkelt samen met de gemeente Kampen op en achter deze dijk het nieuwe dorp Reeve met zo’n 600 woningen. Het landschap is het vertrekpunt voor deze ontwikkeling. Alle woningen krijgen een materialenpaspoort. De toekomstige bewoners van Reeve weten dus precies welke materialen er in hun huis gebruikt zijn, én hoe circulair deze materialen zijn. De inrichting van de openbare ruimte is klimaatadaptief. Met groene voetpaden langs de dijk, grote wadi’s voor de opvang van regenwater en groene gebieden. Dit zorgt voor een prettige beleving en leefomgeving, en voor minder hittestress in het dorp. Gezondheid voor mens en milieu wordt gestimuleerd door optimale fiets- en wandelpaden en advies over een groene tuininrichting en deelmobiliteit.