Landgoed excursie De Haere Olst

IJssellandschap
Excursie met gids
16.07.17 - 27.08.17

Stichting IJssellandschap organiseert tijdens de IJsselbiënnale excursies  onder leiding van een gids over Landgoed De Haere in Olst. Tijdens deze excursie kom je alles te weten over de geschiedenis van het landgoed en haar bewoners, en kom je ook langs de twee indrukwekkende kunstwerken die op De Haere in het kader van de IJsselbiënnale te zien zijn. Een van de werken is van Aeneas Wilder. Zijn werk voor de IJsselbiënnale is een direct resultaat van zijn bezoek aan landgoed De Haere. Aeneas bouwde een transparante koepelachtige structuur die enerzijds verwijst naar een bunkerachtige structuur en die anderzijds zelfs de natuur een veilige, hoge plek biedt tegen het water. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en wordt afgesloten met een kop koffie/thee in kasteel De Haere. Aanmelden via info@ijssellandschap.nl.

De Haere is een prachtig landgoed gelegen midden in het IJssellandschap. Op de eerste verdieping is het kantoor van IJssellandschap gevestigd, op de begane grond bevindt zich horeca.

IJssellandschap
IJssellandschap beheert, ontwikkelt en beschermt 4000 hectare natuur- en cultuurgrond rond Deventer. Dit doet de stichting met hart voor het verleden, oor voor het heden en oog voor de toekomst. Zodat inwoners van stad en land er heerlijk kunnen blijven wonen, werken en recreëren. Ruimte voor toegewijd en toekomstgericht IJssellandschap.
IJssellandschap viert dit jaar haar 750-jarig bestaan en dat wordt gevierd met een reis over de landgoederen waarbij allerlei activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Ga mee op ontdekkingsreis en volg IJssellandschap op website en social media. 

Overzicht excursies:
Zondag  16-07-2017   10:30 
Zondag:  30-07-2017   10:30 
Zondag: 13-08-2017   10:30 
Zondag:  27-08-2017   10:30 

Facebook: ijsselandschap 
Twitter: IJssellandschap
Instagram: ijssellandschap