clip

Kunstwerken


IJsselbiënnale 2020

In februari 2020 worden alle kunstenaars van de kunstroute op deze website bekend gemaakt. 

Ons team nodigde ruim 25 internationaal aansprekende kunstenaars uit, uit binnen- en buitenland. Zij maken speciaal voor de IJsselbiënnale een nieuw tijdelijk kunstwerk op een locatie in de IJsselvallei.

De kunstwerken vertellen het verhaal van de IJsselvallei op bijzondere locaties in het landschap: in de uiterwaarden, bij sluizen en gemalen, op landgoederen en in Hanzesteden. 

In de IJsselbiënnale staat de impact van klimaatverandering op ons landschap centraal. In 2020 vormt de titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID de inspiratiebron voor de kunstenaars.


IJsselbiënnale 2017

Van de kunstwerken uit de eerste editie in de zomer van 2017 zijn vier kunstwerken nog steeds te bezichtigen. Kunstenaars toonden toen hun visie op de invloed van klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's.

  1. Het kunstwerk 'Cardo' van Marieke de Jong in Doesburg is een permanent kunstwerk en bevindt zich op de plek waar de Oude IJssel in de IJssel stroomt.
  2.  'Implanter' van Paul Segers is verhuisd van Zwolle, waar het aan de Kolenhaven bij de Ijsselcentrale stond, naar het terrein van de Gasfabriek in Deventer. 
  3. Het ArtEZ Conservatorium in Enschede kocht publiekslieveling PAN aan, die nu in de binnenstad van Enschede de wacht houdt.  
  4. Het kunstwerk 'Neerslag' van Paul de Kort is verplaatst van de Kromme Kolk in Wapenveld naar de Linies in Doesburg.

Wil je alle kunstwerken uit 2017 terug zien: klik dan hier. 

Cardo

Marieke de Jong

In God We Trust

Spacecowboys

Neerslag

Paul de Kort

Implanter

Paul Segers