Corona-update en IJsselbiënnale

Wat betekent het coronavirus voor de kunstroute IJsselbiënnale? Gaat alles gewoon door deze zomer?

Het team dat de IJsselbiënnale organiseert, volgt het nieuws over corona op de voet. We volgen de adviezen van de overheid en het RIVM. Op dit moment werken we vanuit huis en zijn we achter de schermen aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Niemand weet precies hoe de komende periode zal verlopen. Bedrijven en ondernemers staan zwaar onder druk. Musea, restaurants en scholen hebben hun deuren gesloten en grote evenementen waarbij veel mensen samenkomen, zijn afgelast. Ondertussen raken ziekenhuizen voller.

Op dit moment wachten we af wat het vervolgadvies wordt van de overheid. Tot die tijd werken we verschillende scenario’s uit in overleg met onze vele partners: kan er deze zomer wel een kunstroute in de IJsselvallei komen? Onder welke omstandigheden is dat veilig? Of wordt de IJsselbiënnale uitgesteld? En wat betekent doorgaan onder deze omstandigheden óf uitstel voor alle lokale initiatieven en andere partners?

Zodra er meer bekend is, naar verwachting in de komende paar weken, delen we die info in onze nieuwsbrief, hier op de site en op social media. We hopen dat al onze partners en bezoekers begrip hebben voor deze periode van onduidelijkheid.

In de tussentijd proberen we gezond en positief te blijven en wensen dat iedereen toe. De IJssel speelt daarin een belangrijke rol, want de IJssel zorgt gelukkig ook voor afleiding en schoonheid.