Dichter op de IJssel

Dichter op de IJssel is een kunstproject georganiseerd door een groep dichters, uitgenodigd door de Regionale Dichterskring (opgericht in Gorssel). Dichter op de IJssel organiseert in aanloop van de IJsselbiënnale een poëziewedstrijd. Tijdens de IJsselbiënnale vindt er een serie poëzievoordrachten plaats. 

De poëziewedstrijd
Dichter op de IJssel roept dichters op om één, nog niet eerder gepubliceerd, gedicht in te zenden. Onderwerpen zijn: 
Ten eerste: het IJssellandschap en nadrukkelijk over het thema van de IJsselbiënnale 2017: klimaatverandering en de gevolgen voor de IJsselvallei 
Ten tweede: over één van de 27 IJsselbiënnale-kunstwerken langs de IJssel, waarvan binnenkort de schetsen en ontwerpen te zien zijn op de website van de IJsselbiënnale.                                                                                                          

Per dichter mag één gedicht, geschreven in het Nederlands of in streektaal (gesproken langs de IJssel), ingezonden worden. 

Men kan vanaf 1 april inzenden naar het volgende e-mailadres: dichteropdeijssel@gmail.com
De inzendtermijn sluit op 15 mei 2017. 

Serie van poëzievoordrachten
Gerenommeerde en talentvolle dichters dragen hun gedichten voor tijdens de IJsselbiënnale. Deze optredens vinden plaats in vele steden en dorpen langs de rivier, vaak nabij de kunstwerken of markante plekken, zoals bij veerponten, uitspanningen, tuinen, uiterwaarden, gemalen etc. Soms worden deze bijeenkomsten gelardeerd met muziek, beeldende kunst etc.                

Uitgebreide wedstrijdinformatie, waaronder het reglement, valt na te lezen op: www.dichteropdeijssel.nl