Het Tuinfeest: de IJssel in poëzie en literatuur

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer tijdens poëziefestival Het Tuinfeest het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Ook kun je genieten van muzikale optredens en een smakelijk twee-gangen buffet van restaurant bouwkunde. 

Dit jaar organiseren Deventer Verhaal en Bibliotheek Deventer gezamenlijk een aantal optredens met het thema: de IJssel in poëzie en literatuur. In de Athenaeumbibliotheek vinden optredens plaats van Jos Paardekooper, Adriaan van Dis, Jacques Klöters, Jan Jaap Kolkman en Johanneke ter Stege. Deze optredens zullen afwisselend geïntroduceerd worden door Alice van Diepen, directeur Bibliotheek Deventer en Garrelt Verhoeven, directeur Deventer Verhaal.

Ook Kester Freriks zal optreden op Het Tuinfeest. Hij presenteert zijn werk Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei, de novelle die hij speciaal in het kader van de IJsselbiënnale heeft geschreven. Het boek besteedt aandacht aan het rijke verleden van het IJssellandschap. 

Voor tickets en het complete programma van Het Tuinfeest klikt u hier.