IJsselblogs

Sinds januari 2014 tekent Lies Kortenhorst op haar blog Next Step, wekelijks iets wat haar opvalt in haar directe omgeving. De IJssel, waar zij vlakbij woont, was tot nu toe 24 maal aanleiding voor een tekening. De tekeningen vormen een visueel verhaal over de snelle verandering van het landschap tijdens de uitvoering van het programma 'Ruimte voor de Rivier’ en de ingebruikname van de nieuwe IJsseloevers.  
 

Speciaal voor de IJsselbiënnale maakte Lies een [drie/vier] tal tekeningen. Dit deed zij in samenwerking met Marten Heijs, die al enkele jaren blogs en korte verhalen schrijft die zich vaak afspelen in Deventer. Lies en Marten zochten samen locaties aan de IJssel voor tekeningen en verhalen en reageerden daarbij op elkaars werk.

De tekeningen die hierbij zijn ontstaan worden gedurende de gehele IJsselbiënnale bij boekhandel Praamstra aan de Keizerstraat in Deventer tentoongesteld. De tekeningen met verhalen van Marten Heijs zijn daarnaast in druk verkrijgbaar bij Praamstra en op de Biennale-locaties.