IJsselkaravaan van start

Kennis delen

Als de eerste IJsselbiënnale iets duidelijk heeft gemaakt, is het wel hoe belangrijk de IJssel voor veel mensen is.

Onze omgeving van grote waarde: hier zijn we thuis, hiermee voelen we ons verbonden. Die omgeving – het landschap om ons heen - verandert voortdurend: door plannen en activiteiten van onszelf, maar ook door die van anderen. Bij die veranderingen is het dan ook belangrijk dat we goed weten wat de waarden en kwaliteiten zijn; zodat we die kunnen behouden, versterken of juist zichtbaar maken.

Om dit in kaart te brengen, organiseren we de IJsselkaravaan. Daarbij is er een belangrijke rol voor de bewoners. 

Twee verkenners zijn op pad om een eerste onderzoek op een locatie te doen. Dit zijn landschapskunstenaar Heidi Linck en landschapsarchitect Peter Hermens. In de IJsselkarvaansessie die volgt nodigen we een vijftiental bewoners uit om met ons in gesprek te gaan over hun band met het landschap en de omgeving. Zo brengen we heel veel kennis bij elkaar en krijgen we een breder beeld en begrip van onze omgeving.

Meer weten of meedoen? Neem contact op onze IJsselkaravaan-trekker Brigitte De Goeij

IJsselcongres en Thames als inspiratiebron

De IJsselkaravaan is ontstaan naar aanleiding van het IJsselcongres dat we in september 2017 tijdens de IJsselbiënnale organiseerden en is een initiatief van Stichting IJsselbiënnale, Stichting IJssellandschap en Staatsbosbeheer. We zijn daarbij geïnspireerd door de Thames Landscape Strategy.