Installatie van Erwin Zijlstra tijdelijk niet toegankelijk

Door weersomstandigheden heeft de foto-installatie van Erwin Zijlstra, onderdeel van het activiteitenagenda, schade geleden. De installatie is daarom uit het water gehaald en kan helaas niet bezocht worden. Medio augustus is het werk weer hersteld en toegankelijk voor publiek.

Fotograaf Erwin Zijlstra laat in de nieuwe geul voor Natuurgerij Keizersrande nabij Deventer een foto-installatie van drijvende foto’s zien tijdens de IJsselbiënnale. Je kunt de foto's bekijken vanaf de terp of vanuit een roeiboot op het water. Zijlstra heeft met zijn camera het gooien van een steen in het water vastgelegd. De stenen zweven boven het water, raken het water en verdwijnen. Het is een bevriezing van de tijd; en daardoor een vereeuwiging van een moment. Dit is gedaan nabij en in de IJssel.

De foto’s drijven op het water. Ook als het niveau van de IJssel verandert door de klimaatverandering, stijgt of daalt het kunstwerk mee. Het kunstwerk blijft in het geval van overstroming, in tegenstelling tot al het andere. Zodoende blijft ook het moment van het gooien van een steen eeuwig.