Kester Freriks, gastschrijver IJsselbiënnale

Dit voorjaar is natuurschrijver Kester Freriks gastschrijver ter gelegenheid van de IJsselbiënnale. 

In maart en april maakte hij de wandeling langs de IJssel van Doesburg naar Kampen. Hij volgde bestaande voetpaden, maar zocht ook nieuwe, avontuurlijke routes. Op zijn reis neemt hij de lezer en wandelaar mee naar de oorsprong van de IJssel, bezoekt landgoederen, doorkruist dorpen en steden, ontmoet mensen die hun leven lang met de IJssel zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een even rijk als caleidoscopisch beeld van een van de mooiste rivieren van ons land.

Hij legde als eerste de hele route af waarlangs komende zomer de kunstwerken van de internationale buitententoonstelling te zien zullen zijn en schreef naar aanleiding hiervan een boek. Lezers van de novelle ‘Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei’ kunnen straks zelf in het voetspoor van Kester langs de IJssel wandelen. Tijdens de IJsselbiënnale treffen ze dan alle kunstwerken aan, na de IJsselbiënnale blijft de herinnering ervan in het landschap achter.

De novelle wordt verkocht bij alle startpunten van de IJsselbiënnale en bij boekhandels in het hele land.
Er komt een speciale boekpresentatie bij Theater Bouwkunde. Extra leuk: gedurende de periode van de IJsselbiënnale zijn er speciale arrangementen, met een wandeling, diner en Boekensalon in Theater Bouwkunde met Kester Freriks.

Dit project is een samenwerkingsverband tussen Deventer Verhaal, Theater Bouwkunde, IJsselbiënnale, Kunstenlab en VVV Deventer. De novelle wordt uitgegeven door Walburg Pers.