Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei

In het boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei onderneemt natuurschrijver Kester Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande voetpaden en schrijft al lopende de biografie van de rivier. Hij neemt de lezer en wandelaar mee naar de oorsprong van de IJssel, bezoekt landgoederen, doorkruist dorpen en steden, ontmoet mensen die hun leven lang met de IJssel zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een even rijk als caleidoscopisch beeld van een van de mooiste rivieren van ons land. 

Het is de rivier met weidse uiterwaarden en schitterende slingers, met een eeuwenoude cultuur langs de oevers en onweerstaanbare natuur: met een lengte van 125 kilometer stroomt de IJssel vanaf de vertakking met de Rijn naar het IJsselmeer. Aan de rivier liggen Hanzesteden met een boeiend verleden. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen zijn als historische juwelen in het landschap. Waterstaatkundige werken als sluizen en bruggen, veerboten, steenfabrieken en landhuizen markeren het bijzondere karakter van de IJsselstreek en de IJsselvallei. 

Het boek besteedt aandacht aan het rijke verleden van het IJssellandschap maar gaat niet voorbij aan de ingrijpende hedendaagse veranderingen; zoals het in 2007 gestarte project van Rijkswaterstaat 'Ruimte voor de Rivier'.

Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei is vanaf 6 juli verkrijgbaar via de webshop van de IJsselbiënnale. 

Over de auteur

Kester Freriks (1954) schreef romans, natuur- en vogelboeken. Met Verborgen wildernis en Wandelingen der Neederlanden verwierf hij bekendheid als auteur die het Nederland van vroeger verbindt met het land van nu. Zijn boek De kleuren van het wad werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016. 

Culinair arrangement

Treedt in het voetspoor van Kester Freriks door de IJsselvallei. Een culinair arrangement met kunst, natuur en cultuur. 

Data: 11.07.17, 12.07.17, 29.08.17 of 30.08.17

Locatie: Theatercafé Bouwkunde, Het Klooster 2 in Deventer

Het arrangement à € 55,00 (normaal €69,95) is te reserveren in de webshop van VVV Deventer via www.deventerwebwinkel.nl. Na aankoop van het eerste arrangement heb je de mogelijkheid een volgend arrangement zonder boek te bestellen à € 43,00.

Het arrangement bestaat uit:
- Boek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei 
- Passe-partout IJsselbiënnale incl. routekaart 
- 3-gangen diner Restaurant Bouwkunde  (excl. drankjes) 

Georganiseerd door De Waag Deventer.

Klik hier voor meer informatie over het arrangement.