Theater- en muziekfestival Oeverloos

Kleinschalig avontuurlijk theater- en muziekfestival ‘Oeverloos’ vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus in het IJssellandschap vlak boven Deventer. Tract Theater heeft in samenwerking met Stichting IJssellandschap, Keizersrande, Kunstcircuit, Camping Zuidvelde en andere professionele gezelschappen en makers voorstellingen speciaal gemaakt voor dit festival en aangepast aan de locatie. De omgeving waar het festival plaatsvind zijn landgoederen, boerderijen en uiterwaarden tussen 'Nieuw Rande' en 'De Haere'. 

Na een dag lang kunst ervaren, ongeveer halverwege de IJsselbiënnale-route, wordt een cultureel rustpunt gecreëerd. In een natuurlijke omgeving vlak boven Deventer spelen kleinschalige, avontuurlijke theatervoorstellingen die perfect in het landschap passen. Naarmate de avond vordert zal het karakter steeds muzikaler worden. In een openluchtcafé met kampvuur wordt de avond afgesloten met livemuziek. Op de camping is plaats voor extra tentjes zodat iedereen die dat wil kan blijven slapen en de volgende dag de IJsselbiënnale kan vervolgen. De voorstellingen zijn speciaal gemaakt voor de IJsselbiënnale met als thema: water en veranderend landschap. Een paar voorbeelden van de tentoonstellingen zijn: een intense zangvoorstelling in de ronde toren van Havezathe 'De Haere', een theatrale tocht door het bos, een dans/theatervoorstelling in en aan het water van de uiterwaarden bij de boerderij Keizersrande. Het gehele programma wordt begin april bekend gemaakt. 

Om dit festival te bezoeken vraagt Oeverloos een kleine vergoeding. Passepartouts voor één dag zijn vanaf mei verkrijgbaar al dan niet inclusief een campingplaats. Daarnaast is elke voorstelling afzonderlijk te bezoeken voor een zachte prijs. De exacte prijzen van de passepartouts en dagkaarten worden later bekend gemaakt.