...ondertussen in het atelier (3)...


Het uitstel van de IJsselbiënnale naar 2021 betekent voor de meeste kunstenaars van de kunstroute dat de productie van het eigen kunstwerk tijdelijk moet worden stopgezet. Een aantal van hen krijgt toch de mogelijkheid verder te werken. De redenen hiervoor zijn heel uiteenlopend. Zo zou uitstel van productie in sommige gevallen uiteindelijk fors duurder uitvallen, bijvoorbeeld omdat er met leveranciers en/of producenten al harde afspraken zijn gemaakt. Ook vindt de organisatie het van belang dat kunstenaars niet alle opdrachten (en inkomsten) zien verdampen. 

Dora Kotsi-Felici is druk aan het werk in haar atelier. In haar werk staan het water uit de IJssel en de klimaatverandering centraal. Ze ontwikkelt een circulair systeem waarin je straks als bezoeker een rol kunt vervullen. De installatie ziet er spannend uit én staat klaar om naar de verzinkerij te gaan. Dora geeft een kleine rondleiding in haar werkplaats.
  

Ondertussen is zij bezig met een bijzonder project voor ‘Charlois Speciaal’. Dora heeft samen met neurowetenschapper Valeria Gazzola en onderzoeksassistent Celia Gavanozi een reeks unieke experimenten opgezet. Deze experimenten onderzoeken de impact van sociale afstand en andere corona-maatregelen op de spontane interacties van mensen. 
Voor meer informatie: https://charloisspeciaal.nl