...ondertussen in het atelier (4)…

Het uitstel van de IJsselbiënnale naar 2021 betekent voor de meeste kunstenaars van de kunstroute dat de productie van het eigen kunstwerk tijdelijk moet worden stopgezet. Een aantal van hen krijgt toch de mogelijkheid verder te werken. De redenen hiervoor zijn heel uiteenlopend: omdat uitstel van productie uiteindelijk fors duurder uitvalt of omdat er met leveranciers en/of producenten al harde afspraken zijn gemaakt.  En natuurlijk vindt de organisatie het van belang dat kunstenaars niet alle opdrachten (en inkomsten) zien verdampen. 

Rob Sweere is druk bezig met de realisatie van zijn werk voor het Worpplantsoen in Deventer. De eerste helft van het werk is klaar en staat nu buiten bij zijn atelier. De kunstenaar verwacht in november met het tweede deel te beginnen. De commissie met bewoners van de Worp en vertegenwoordigers van Werkgroep Waanders die betrokken waren bij de keuze voor dit permanente werk gaan in november live op atelierbezoek! 

De kunstwerken van Rob Sweere nodigen uit om tijd te nemen en stil te staan bij jezelf in relatie tot het onmetelijke universum. Dit werk gaat ook ruimte bieden voor bezinning. Het gaat over tijd en relativiteit en over samen koesteren wat zomaar verloren zou kunnen gaan. Het werk is zeker in deze tijd actueler dan we zouden wensen.