Onzekere tijden door corona

De komende weken gaat het team van de IJsselbiënnale in gesprek met onze vele partners over de mogelijkheden voor de IJsselbiënnale deze zomer in het licht van de corona-uitbraak. We zijn op dit moment verschillende scenario’s aan het uitwerken . Over uiterlijk twee weken zullen we hierover duidelijkheid scheppen.
 
De IJsselbiënnale wil door middel van kunst verbindingen leggen in de IJsselvallei. Mensen samenbrengen en inspireren is juist in deze tijd van groot belang, ondanks dat het op dit moment fysiek niet mogelijk is.
 
De IJsselbiënnale heeft vele partners: gemeentes, provincies, waterschappen, kunstenaars, culturele en maatschappelijke organisaties, ondernemers, cultuurliefhebbers, fietsers en vele anderen. Het neemt daardoor  tijd in beslag voordat we de mogelijkheden van de verschillende scenario’s goed hebben kunnen onderzoeken. We hopen dat iedereen daar begrip voor kan opbrengen.
 
Gelukkig kunnen we individueel elke dag een rustig plekje langs de IJssel opzoeken om onze gedachten te verzetten. Uiteraard blijven we op minimaal 1,5 meter afstand van anderen en volgen we alle andere voorschriften op. Het hele team van de IJsselbiënnale werkt dan ook vanuit huis en overlegt via digitale wegen.
 
Ondertussen blijven we het nieuws op de voet volgen en de adviezen van deskundigen en de overheid. We hopen met dit bericht enige duidelijkheid te hebben verschaft in deze onzekere tijden.