Oproep: Horeca uitbater voor IJsselcentrale te Harculo gezocht

Uitvraag Horeca IJsselcentrale Harculo

De voormalige elektriciteitscentrale is gelegen aan de rivier de IJssel bij Harculo. In 2015 werd de laatste eenheid van de centrale definitief buiten gebruik gesteld en in de opvolgende jaren zijn delen van de centrale gesloopt. Op het terrein zijn nog het voormalige dienstengebouw, koelfiltergebouw, magazijn en een deel van de hijshal aanwezig. Deze inspirerende omgeving zal in de periode van 18 juni tot en met 19 september 2021 onderdeel zijn van de internationale kunstroute “IJsselbiënnale 2021”.

De IJsselbiënnale bestaat uit een buitententoonstelling langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle. Naast de internationale buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale de zomerlang een breed gevarieerd activiteitenprogramma, gecreëerd door ruim 100 cultuurmakers uit de wijde regio. Dit aanbod varieert van muziekwandelingen tot workshops en van groepstentoonstellingen tot theatervoorstellingen. De activiteiten vinden vaak plaats op bijzondere plekken zoals uiterwaarden, landgoederen, gemalen, bij bunkers, op kades en in bossen. 

De IJsselcentrale gaat deze zomer een speciale plek innemen: het wordt een hotspot vol nieuwe, creatieve en optimistische energie! Het is het noordelijke startpunt van de route, met horeca, een scala aan tentoonstellingen en presentaties van allerlei duurzame innovaties uit de regio en een IJsselcongres. Zie voor meer informatie: www.ijsselbiennale.nl.

Terrein

Deze uitvraag betreft de tijdelijke horecavoorziening gedurende de IJsselbiënnale 2021. Voorwaarden voor inschrijving zijn:

 • Dagelijkse beschikbaarheid (geopend tussen 9:00 en 18:00) gedurende de gehele periode van vrijdag 18 juni tot en met zaterdag 19 september.
 • Verzorgen van meubilair, verlichting en andere aankleding voor zowel binnen- als buitenlocatie.
 • Minimale vereiste voor inschrijving op de uitvraag is het verzorgen van diverse drankjes.
 • Bij voorkeur tevens aanbieden van betaalbare versnapering/maaltijden gedurende de dag, evenals een middaghap aan het einde van de middag.
 • Verzorgen van de catering bij aanvullende activiteiten vanuit de IJsselbiënnale.
 • De “look and feel” van de IJsselbiënnale terug laten komen in de sfeer van de horecavoorziening, zie bijlage voor referenties.
 • In de huidige situatie zijn er geen voorzieningen aanwezig met betrekking tot keuken en sanitair, inschrijver dient zelf hierin te voorzien.
 • Enthousiast team met affiniteit voor het concept IJsselbiënnale.
 • Samenwerking met betrekking tot de verkoop van reisgidsen, merchandise en dergelijke van de IJsselbiënnale.

Een inschatting van het bezoekersaantal aan de IJsselcentrale ligt rond de 100 personen per dag. Het is lastig om deze inschatting te maken, Covid19 kan drukken op deze aantallen of juist een positief effect kan hebben, omdat mensen gedurende de zomer liever in Nederland blijven.

Sfeerimpressie

Door tijdelijke maatregelen omtrent Covid19 in Zwolle is inschrijven op deze uitvraag uitsluitend mogelijk voor ondernemer uit de gemeente Zwolle.

Wij ontvangen graag een uitgewerkt plan, van maximaal 4 A4 pagina’s met hierin minimaal vermeld:

 • de aan te bieden horeca voorzieningen; (schets)tekening met inrichting; inhoud van de aankleding van de locatie;
 • oplossing voor keuken en sanitair en indicatie aan te bieden producten en prijsrange.

Download de gehele uitvraag Harculo Centrale hier.

Plannen kunnen worden gemaild naar L.Lucassen van Boei