Over ons

De IJsselbiënnale wordt georganiseerd door stichting IJsselbiënnale en is een initiatief van Kunstenlab.

Het idee voor de IJsselbiënnale ontstond in 2013 naar aanleiding van een aantal projecten die Kunstenlab organiseerde in samenwerking met Ruimte voor de Rivier Deventer, festival Deventer op Stelten en de festivalintendant Alex de Vries. Die projecten én de inspiratie van voorbeeldprojecten Beaufort (Belgische kust) en Emscherkunst (Ruhrgebied Dld) vormden de basis het plan voor de IJsselbiënnale. 
Dankzij een investeringssubsidie van de provincie Overijssel en gemeente Deventer kon Kunstenlab samen met twee kwartiermakers het plan verder uitwerken en het draagvlak onderzoeken. Bij veel partners uit de regio leidde de ambitieuze plannen tot enthousiasme.
Twee jaar later, in 2016, kon het startschot ook daadwerkelijk gegeven worden en in de zomer van 2017 vond de eerste editie succesvol plaats.

Voor de organisatie van de IJsselbiënnale is een aparte stichting opgericht. Stichting IJsselbiënnale werkt nauw samen met ruim 70 partners uit Oost-Nederland vanuit landschap, ruimtelijke ordening, overheden, Hanzesteden, cultuur, erfgoed en meer.

Wij danken onze partners voor hun vertrouwen en de mooie samenwerking!


Hiernaast staat het team dat verantwoordelijk was voor de organisatie van het evenement in 2017.  Inmiddels zijn we druk bezig de voorbereidingen voor een vervolg. 

Programma

Samenstelling en productie buitententoonstelling
Hellen AbmaKoen Bril, Mieke ConijnJosien in ‘t Hof
met advies van Nanda Janssen

Activiteitenprogramma
Marike PoolIris van SenAnneleen Ypma–Diedering

Routes, landschap en cultuurhistorie
Pim Coenen, Henk Hengeveld

IJsselcongres
Henk Hengeveld

Educatie
Ilona CoemansPien van de NieuwenhofJosien in 't Hof

Evenementen
Marike Pool, Ilona Coemans, Guido de Vries


Organisatie

Mieke Conijn
Directeur

Guido de Vries
Projectleider

Marjon van Tiel, Bert ter Horst, Lisa Bannink, Guido de Vries

PR & Communicatie 

Joey van Berkum, Ankie van der Bijl, Emilie Bunnik, Theo Harmelink, Rita Havekes, Patrick Mangnus, André Quekel, Catheleijne van de Vegte, Hans Wichers Schreur
Algemene en technische ondersteuning

Bestwerk.nl
Vormgeving

WakkerMens
Communicatiestrateeg

Bestwerk.nl, UWKM
Website

Hellen Abma (Stichting Beeldruimte) en Theo van den Broek (Reflexxio)
Kwartiermakers (2014)

Hib Anninga (eigenaar/directeur Landgoed Anningahof), Bart Buys (directeur Het Oversticht), Andries Heidema (burgemeester gemeente Deventer), Gerard Hendrix (HX, Stichting IJsselhoeven), Rianne Makkink (Studio Makkink & Bey), Ellen Mulder (wethouder gemeente Doesburg) 
Ambassadeurs

Met dank aan alle vrijwilligers, buddies, locatie-eigenaren, kunstenaars, lokale initiatieven, musea en presentatie-instellingen en vrienden!