Greenpoints

Een gezonde bodem in de IJsselvallei

In het gebied rond de IJssel bruist het van de groene initiatieven; in transitie, nieuw opgericht of al jaren bezig in zorgzame samenwerking met aarde, bodem en grond. IJsselbiënnale wil de bezoekers en bewoners van de regio laten zien welke innovatieve, groene bedrijven en (bewoners)activiteiten de regio rijk is om onze bodem gezonder te maken.  Tijdens de IJsselbiënnale laten we daarom een selectie zien van de ‘Greenpoints’ die je kunt bezoeken. De Greenpoints vertegenwoordigen een breed aanbod, zowel aan de oost- als aan de westzijde van de IJssel, binnen een afstand van 10 km langs de route.

IJsselbiënnale hoopt hiermee:

  • Brede- en inhoudelijke diepgang te geven aan het thema van de IJsselbiënnale
  • Te laten zien wat er in de IJsselvallei gedaan wordt voor een gezonde bodem
  • Te inspireren en aan te zetten tot volgen / zelf doen / samenwerking

We zetten de schijnwerper op een selectie van initiatieven uit de regio, verspreid langs de IJssel. Je kunt initiatieven bezoeken die:

  • Een gezonde bodem houden of maken
  • Laten zien / ervaren: wat zit er in de bodem, hoe ziet de opbouw van de bodem eruit, waarom is een gezonde bodem van belang?
  • Zichtbaar / beleefbaar zijn: waar bezoekers ter plekke mogen rondkijken, of bijvoorbeeld door middel van een infobordje of andere info tonen wat er gebeurt

We zoeken het breed: van bijvoorbeeld grondbewerking, met duidelijk oog voor het bodemleven en bodemkwaliteit, tot te bezoeken geologische informatie en andere initiatieven. We willen de bezoeker daarbij graag echt iets laten zien van een activiteit.

Heb je minder tijd en wil je toch een indruk krijgen? Een deel van deze bedrijven laat hun producten zien in de Centrale Harculo in Zwolle. Hier zijn ook andere inspirerende initiatieven, innovaties en ontwikkelingen van de partners van de IJsselbiënnale te zien op het gebied van bijvoorbeeld klimaatadaptatie. Kortom: er valt veel te ontdekken en te genieten!