05 De bloemenpluktuin De Zonnegaard  

Aan de overkant van het tuinbouwbedrijf De Zonnegaard is een biologische pluktuin met bloemen, kruiden en wat klein fruit. De bodem krijgt jaarlijks een gift stalmest. De bodem wordt grotendeels handmatig en zo min mogelijk bewerkt. Ook is er een vruchtwisseling van de verschillende bloemsoorten. De bloemen trekken veel insecten aan en alles met elkaar vormt het de basis voor een gezonde bodem.  

Van juni tot oktober kun je hier naar hartenlust plukken van zonsopgang tot zonsondergang, van maandag tot en met zaterdag. Ter plekke vindt u informatie en benodigdheden om te plukken. Er is ook een gedeelte met bloemen die gedroogd kunnen worden, zodat je ook in de winter mooie bloemen op tafel hebt.   

Ook fruit, bessen en frambozen kunnen, als ze rijp zijn, geplukt worden. Om lekker van te snoepen of een bakje mee naar huis te nemen. Er groeien verschillende keukenkruiden op de tuin. Dan kun je elke week je verse kruiden zelf plukken of een paar takjes munt voor je thee snijden. En vergeet niet dat er ook veel bloemen zijn die je kunt eten, zoals calendula, korenbloem, afrikaantjes en zelfs de bloemblaadjes van dahlia’s.  Ook hierover is informatie te vinden onder het afdakje op de pluktuin.  

Adres: Appenseweg 7, 7383 BA Voorst.
Meer lezen: https://www.dezonnegaard.nl/bloemen/