21 De Vreugdehoeve

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met aandacht voor bodemleven en voor het welzijn van zo’n 500 schapen. Het ligt aan de noordkant van Zwolle langs de IJssel, pal aan het mooie natuurgebied de Vreugderijkerwaard. Onze eerdere boerderij moest wijken voor de rivier die meer ruimte nodig had om veiligheid te bieden bij hoog water.  

Onze gasten kunnen tussen 16.30 en 17.00 uur een kijkje nemen bij het melken van de schapen. De schapen op ons bedrijf zijn van het ras Fries melkschaap en behoren tot de zeldzame huisdierrassen. 

In onze winkel zijn onze eigengemaakte producten en streekproducten te koop. Natuurmonumenten geeft in de Vreugdehoeve informatie en organiseert excursies in de prachtige Vreugderijkerwaard. 

Verder verwennen we onze gasten graag met een lekker drankje en een hapje van onze eigen producten. Terras en de buitenspeelplaats voor kinderen zijn geopend vanaf 10 uur. De keuken is voor lunch geopend van 11.00-16.00 en voor het diner kunt u terecht van 16.00-20.00 (mits uiterlijk 17:30 gereserveerd). Zijn er geen reserveringen, dan sluiten wij om 18.00 uur. 

Adres: Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle
Meer lezen: https://devreugdehoeve.nl/