11 Heerlijkheid Linde

Aan de rand van Deventer, tegen de wijk de Vijfhoek aan, is in mei 2022 de nieuwe biologische stadsboerderij Heerlijkheid Linde van Sanne & Christian Klein Koerkamp geopend. In samenwerking met Stichting IJssellandschap is na jaren van planmakerij én met input van omwonenden en experts de boerderij werkelijkheid geworden. Heerlijkheid Linde is een nieuw innovatief melkveebedrijf met de eerste stal in Nederland die volgens het “Vrij Leven Stal” principe gebouwd is. Met oog voor dierwelzijn, comfort en extensief gezond bodembeheer. De koeien grazen in de kruidenrijke weilanden om de boerderij heen. Ook is er een poel, zijn er heggen geplant ter bevordering van de biodiversiteit en zijn oude landschapselementen weer in ere hersteld. 

Sanne & Christian ontvangen jullie van harte! Er is van alles te zien en te beleven: je kunt in de boerderijwinkel zuivel, vlees en andere lokale producten kopen. Ook heb je vanuit de winkel een prachtig zicht de koeienstal in. Of zit u liever op het terras naast de koeien uw heerlijke ambachtelijke boerenijsje te eten? Of even uitrusten van een wandeling of fietstocht met een heerlijke cappuccino met vers appelgebak? Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken bij de natuurlijke speelplek. Of de kalfjes en geitjes knuffelen in het dierenweitje? Er is voor iedereen plek op Heerlijkheid Linde: recreëren, genieten, beleven, ontspannen of meehelpen. 

Wij heten u van harte welkom op Stadsboerderij Heerlijkheid Linde. Tot ziens!” 

Adres: Slinkmansweg 2, 7433 PC Schalkhaar 
Meer lezen: https://Heerlijkheidlinde.nl
Openingstijden in het hoogseizoen: Maandag gesloten. Dinsdag 9.00 tot 18.00 uur, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag 9.00 tot 20.00 uur en Zondag 11.00 uur tot 20.00 uur