12 Oosterwaarde, een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf 

U kunt ons bezoeken op dinsdag van 14:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op Sallandsweg 6, 7431 PX te Diepenveen.  

Oosterwaarde ligt tussen Nieuw Rande en de IJsseldijk, op een eeuwenoude esgrond, net buiten Deventer. Er worden groenten geteeld (55 soorten in een jaar!), er is een kleinfruit-tuin en een kleine hoogstamboomgaard. De rest van de grond is in gebruik voor graanteelt, weidebouw, groenbemesters en natuurbeheer zoals struwelen, hagen akkerranden en een wintervoedselakker. Het graan wordt gemalen tot eigen Oosterwaarde meel. Oosterwaarde staat voor: delen in de rijkdom van het land, het doen met wat er klaar is, niet de klant maar het land is koning. In de biologisch-dynamische landbouw gaat het om de zorg voor de bodem en het landschap als levend organisme. Essentieel is het scheppen en begeleiden van kringlopen op het bedrijf waarin naar een evenwicht gestreefd wordt tussen voeding voor mens en dier, met behoud van de bodemvruchtbaarheid. Dus samen zorgen voor gezonde biologische groente die niet ten koste gaat van het land. Zonder uitputting van de bodem, zonder belasting van lucht, bodem en water waar de natuur geen raad mee weet. 

De Oosterwaarde is een CSA (Community Supported Agriculture) waarbij de oogst jaarrond rechtstreeks aan de eigen leden wordt geleverd via afhaaladressen in Deventer, Olst, Wijhe, Diepenveen en Schalkhaar. Daarnaast is er een bescheiden huisverkoop van voornamelijk de eigen producten.   

Meer lezen: https://www.oosterwaarde.nl.