18 Overesch Boeren in harmonie met de natuur

We zagen de vruchtbaarheid van onze grond zienderogen achteruitgaan, werden meer afhankelijk van bestrijdingsmiddelen en van genetische manipulatie (Gentech). De enorme macht die een handvol multinationals in de landbouw en voeding heeft, bracht ons aan het denken. Zo willen wij niet boeren. In 1994 zijn we met onze akkers overgegaan naar biologische landbouw en in 2002 met onze varkens. 

Biologische Streekwinkel
Op onze akkers verbouwen we in roulatie vijf verschillende groenten die wij samen met het vlees van eigen rund of varken, aangevuld met producten van onze collega’s verkopen in onze Boerderijwinkel. Alle producten zijn met aandacht voor gezond bodemleven geteeld. En dat proef je.
Winkel geopend: dinsdag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur, Zaterdag van 9.00-17.00 uur  

Rustpunt en Bezoekersruimte (10-17 uur)
Je kunt bij ons genieten van een lekker bakje koffie, je e-bike opladen, gebruik maken van de bezoekers toilet en vanuit de bezoekersruimte onze varkens bekijken. 

Wandelroutes
Wij hebben onze vier favoriete wandelroutes voor je uitgewerkt en op papier gezet. Elke wandeling begint op Overesch waar je gratis op het terrein van de boerderijwinkel kunt parkeren. 

Adres: Hondemotsweg 40, 8101 NJ Raalte


Meer lezen: https://overesch.nl