Hoe werkt het?

Routekaart/Reisgids + Programmaboekje

De IJsselbiënnale bestaat uit de buitententoonstelling en het programma. De buitententoonstelling is de hele zomer te bezoeken, de activiteiten uit het programma op specifieke momenten.
Koop hier je Routekaart/reisgids in de webshop of kijk hier voor een overzicht van de verkooppunten bij jou in de buurt.

Buitententoonstelling bezoeken

De kunstroute is het best te bezoeken met de fiets. Om de kunstroute te bezoeken is de routekaart noodzakelijk. Je kunt deze bestellen in de webshop of kopen bij een van de startpunten, verkooppunten en servicepunten in de regio. Daarnaast geeft de reisgids veel informatie over de kunstwerken en informeert je bovendien over allerlei interessante plekken langs de route. De routekaart geeft een handig overzicht van de totale route en de locaties van de kunstwerken.
Het grootste deel van de route loopt via fietsknooppunten. Af en toe wijkt de route daarvan af en heb je de kaart nodig.
Ontdekkingstocht en vindbaarheid: De buitententoonstelling is een ontdekkingstocht door het landschap. Veel kunstwerken zie je op je route meteen staan, andere ontdek je pas als je goed om je heen kijkt op de locatie die op de kaart staat aangegeven. Als een kunstwerk lastiger te vinden is, gebruik dan vooral ook de adresinformatie die op de kaart staat (het overzicht van kunstwerken in blauw).

Niet met de fiets?

Mogelijk ben je niet in de gelegenheid of in staat om met de fiets op pad te gaan. In dat geval kun je bij de organisatie per mail aan info@ijsselbiennale.nl een document opvragen met routeaanwijzingen voor de auto. Gecombineerd met de gegevens op de routekaart kun je hiermee alle kunstwerken uit de buitententoonstelling vinden. In het document staat informatie over parkeren, toegankelijkheid voor minder-validen etc.

Let op:
Bij harde regenval en onweer zijn onze vrijwillige suppoosten niet op de locatie (dat geldt voor de kunstwerken van Simone Hooymans, Dora Kotsi-Felici en Birthe Leemeijer). Het werk van Dora kunt u nog steeds op eigen gelegenheid bezoeken en bekijken, de beide andere werken niet. Wanneer hier sprake van is, vermelden wij dit altijd op onze website of facebookpagina.

Zonder papier – met QR codes

Het is ook mogelijk de kunstroute te bezoeken zonder de reisgids en de routekaart. Bij ieder kunstwerk staat een informatiebord met een QR code.  Na het scannen van deze code betaalt je een kleine bijdrage en verschijnt een pagina met veel bijzondere informatie over het kunstwerk, de route, het landschap, duurzame initiatieven in de regio en een doe-opdracht voor de jonge bezoekers (t/m 12 jaar). De informatie is gevarieerd en bestaat naast tekst en beeld ook uit korte audio- en videoproducties. Deze zelfde informatie is ook toegankelijk via de QR-codes op de kunstwerkpagina’s in de reisgids.

Jonge bezoekers en IJsselbiënnale

Bij ieder kunstwerk kun je een QR code scannen en hoor je onze online rondleiders Britt of Benjamin: zij vertellen over het kunstwerk en stellen je vragen zodat je beter gaat kijken, ze geven uitleg, leuke opdrachten en nog veel meer!

Programma bezoeken

Gedurende de zomer worden tal van activiteiten georganiseerd. Deze zijn hier te vinden op onze website en in het programmaboekje. Je ontvangt dit boekje bij een bestelling in de webshop en wanneer je een reisgids en/of routekaart koopt bij één van de verkooplocaties. LET OP: het kan – vanwege coronamaatregelen – voor een aantal activiteiten verplicht zijn om je aan te melden / een ticket te kopen.

Eten, drinken en slapen

In de IJsselvallei zijn er tal van leuke en bijzondere plekken waar je kunt eten, drinken en slapen. Op deze pagina staat een selectie en vind je de ideale plek om je bezoek aan onze internationale kunstroute zo aangenaam mogelijk te maken!

Start- & Verkooppunten

In Zwolle, Deventer en Zutphen zijn er startpunten voor de verschillende etappes, daarnaast zijn er ook verkooppunten op de route. Via deze link zijn deze makkelijk in te zien! Hier kun je de reisgids en routekaart kopen en de dag beginnen met een kopje koffie. Ook kun je hier terecht voor speciale IJsselbiënnale souvenirs.