Zo werkt het

Goed voorbereid op pad? Lees dan deze pagina voordat je de IJsselbiënnale bezoekt én check voor actuele informatie de route-update.

De IJsselbiënnale bestaat uit:

 1. De buitententoonstelling: een fietsroute langs 27 kunstwerken langs de IJssel. Deze is de hele zomer te bezoeken,
 2. Het programma: een rijk gevarieerd aanbod van culturele activiteiten op specifieke momenten. Het overzicht vind je op onze website en in het programmaboekje. Dat ontvang je bij een bestelling in de webshop en wanneer je een reisgids en/of routekaart koopt bij één van de verkooppunten.

Buitententoonstelling bezoeken

De buitententoonstelling is opgezet als fietsroute. De route is onderverdeeld in 4 etappes die je aaneengeschakeld, of los van elkaar kunt fietsen. Hiernaast zie je een overzicht met etappes en kunstwerken.
Wat heb je nodig om op pad te gaan?

 • de routekaart is noodzakelijk. Hierop staan de route en de exacte locaties van alle kunstwerken.
 • de reisgids is een waardevolle aanvulling. Met meer informatie over de kunstwerken en over allerlei interessante plekken langs de route.

Beide koop je in de webshop of bij een van de start- en verkooppuntein de regio.

Fietsroute: fietsknooppunten / QR-codes

 • Elke etappe volgt grotendeels de ANWB-fietsknooppunten. Die staan op de kaart.
 • De route is NIET bewegwijzerd.
 • Op sommige plaatsen wijkt de kunstroute af van de knooppunten. Daar vind je langs de weg een geel routebordje met pijl of raadpleeg de kaart.
 • Op de routekaart staat per etappe een overzichtje met daarop alle knooppunten + daar waar de route afwijkt.
 • Voor elke etappe staat op de kaart een suggestie voor een retourroute via fietsknooppunten: zo kom je terug op de plek waar je bent gestart.
 • De afstand die hiernaast staat aangegeven betreft het volledige rondje, dus inclusief retourroute.
 • Bij ieder kunstwerk staat een QR-code (in de reisgids én op de informatieborden). Hier vind je een Google-maps route naar het volgende kunstwerk.

Ontdekkingstocht en vindbaarheid: De buitententoonstelling is een ontdekkingstocht door het landschap. Veel kunstwerken zie je meteen staan, andere ontdek je pas als je goed om je heen kijkt. Is een kunstwerk lastiger te vinden? Gebruik dan vooral ook de adresinformatie die op de kaart staat én gps-coördinaten.

Niet met de fiets?

De route- en routekaart zijn NIET geschikt voor de auto. Ben je niet in de gelegenheid of in staat om met de fiets op pad te gaan? Vraag dan per mail bij info@ijsselbiennale.nl het document op met routeaanwijzingen voor de auto. Samen met de gegevens op de routekaart kun je hiermee alle kunstwerken uit de buitententoonstelling vinden + informatie over parkeren, toegankelijkheid voor minder-validen etc.

Zonder papier – met QR codes

Ga je liever op pad zonder routekaart of reisgids en wil je toch over alle informatie beschikken? Dat kan:

 • Bij ieder kunstwerk staat een blauw informatiebord met een QR-code. Als je die scant vind je de Google-maps route naar het volgende kunstwerk.
 • Je betaalt per keer een kleine bijdrage;
 • je krijgt bovendien toegang tot veel extra informatie; over het kunstwerk, de route, het landschap, duurzame initiatieven in de regio en een doe-opdracht voor de jonge bezoekers (t/m 12 jaar).
 • Deze informatie is ook toegankelijk via de QR-codes op de kunstwerkpagina’s in de reisgids.

Jonge bezoekers en IJsselbiënnale

Bij ieder kunstwerk staat een QR-code. Na het scannen hoor je onze online rondleiders Britt of Benjamin: zij vertellen over het kunstwerk en stellen je vragen zodat je beter gaat kijken, ze geven uitleg, leuke opdrachten en nog veel meer!

Eten, drinken en slapen

Hier vind je een selectie van leuke plekken om onderweg te stoppen of te overnachten.

Start- & Verkooppunten

In Zwolle, Deventer en Zutphen zijn startpunten voor de verschillende etappes. Ook zijn er diverse andere verkooppunten. Via deze link zijn deze makkelijk in te zien!