Hoe werkt het?

Reisgids/Routekaart + Programmaboekje

De IJsselbiënnale bestaat uit de buitententoonstelling en het programma. De buitententoonstelling is de hele zomer te bezoeken, de activiteiten uit het programma op specifieke dagen.

Koop hier uw Reisgids/Routekaart!

Buitententoonstelling bezoeken

De kunstroute is het best te bezoeken met de fiets. Om de kunstroute te bezoeken kun je de reisgids en de routekaart bestellen in de webshop of kopen bij een van de startpunten, verkooppunten en servicepunten in de regio. De reisgids geeft veel informatie over de kunstwerken en informeert je bovendien over allerlei interessante plekken langs de route. De routekaart geeft een handig overzicht van de totale route en de locaties van de kunstwerken.

De kunstroute is opgedeeld in 4 etappes. Deze etappes zijn van noord naar zuid aan elkaar geschakeld. Het is dus mogelijk de etappes los van elkaar te fietsen. In elke etappe is een retour-fietsroute opgenomen, zodat je een ronde langs beide zijden van de IJssel kunt maken, die je steeds terugbrengt naar je startpunt.

Zonder papier – met QR codes

Het is ook mogelijk de kunstroute te bezoeken zonder de reisgids en de routekaart. Bij ieder kunstwerk staat een informatiebord met een QR code.  Na het scannen van deze code vragen we de bezoeker om een kleine bijdrage en verschijnt een pagina met veel bijzondere informatie over het kunstwerk, de route, het landschap, duurzame initiatieven in de regio en een doe-opdracht voor de jonge bezoekers (t/m 12 jaar). De informatie is gevarieerd en bestaat naast tekst en beeld ook uit korte audio- en videoproducties.

Programma bezoeken

Gedurende de zomer worden tal van activiteiten georganiseerd. Deze zijn te vinden op deze website en in het programmaboekje. Je ontvangt dit boekje bij een bestelling in de webshop en wanneer je een reisgids en/of routekaart koopt bij één van de verkooplocaties. LET OP: het kan – vanwege coronamaatregelen – voor een aantal activiteiten verplicht zijn om je aan te melden / een ticket te kopen.

Start- & Verkooppunten

In Zwolle, Deventer en Zutphen zijn er startpunten voor de verschillende etappes, daarnaast zijn er ook verkooppunten op de route. Via deze link zijn deze makkelijk in te zien! Hier kun je de reisgids en routekaart kopen en de dag beginnen met een kopje koffie. Ook kun je hier terecht voor speciale IJsselbiënnale souvenirs. Naast de centraal gelegen startpunten zijn er langs de route nog diverse andere verkooplocaties.

Jonge bezoekers en IJsselbiënnale

Bij ieder kunstwerk kun je een QR code scannen en hoor je onze online rondleiders Britt of Benjamin: zij vertellen over het kunstwerk en stellen je vragen zodat je beter gaat kijken, ze geven uitleg, geven je leuke opdrachten en nog veel meer!

Eten, drinken en slapen

Begin mei presenteren we op deze website een overzicht met horecagelegenheden voor een culinaire tussenstop of fijne overnachting.