IJsselcongres

IJsselcongres Onderstroom: Leve(n) de bodem

16 juni 2023 12.00* – 17.15**
De Gasfabriek, Deventer 

Bestel hier uw tickets!

Weten we wel genoeg over de bodem voor de noodzakelijke en onvermijdelijke transities? Welke kanteling in ons denken en ons doen is daarvoor nodig? 

Het is tijd om naar de aarde te luisteren. Tijdens het IJsselcongres ONDERSTROOM verwelkomen we professionals, bestuurders, studenten en bewoners om samen een nieuwe richting te vinden om te werken aan de noodzakelijke transities. Nieuwe perspectieven, dat is het doel van ONDERSTROOM! En juist daar spelen kunst en kunstenaars een rol. Verwacht dan ook géén gebruikelijk congres….

Tijdens Onderstroom gaan we het verleden en de toekomst met elkaar verbinden, het leven onder de bodem uitlichten en onze relatie met het land opnieuw vormgeven: bouwen van het land, eten uit de aarde en weten wat er leeft. 

Na de gezamenlijke lunch gaan we samen op pad op het terrein van de De Gasfabriek, de dijk op en langs de IJssel. Kennis delen, ontmoeten, inspireren, en… vooral anders durven kijken naar de uitdagingen die er op dit moment liggen. We richten ons op de wereld onder onze voeten. Door professionele én lokale kennis uit te wisselen, door kunst, cultuur en anders te kijken krijgt het beleidsbegrip Water en Bodem sturend deze middag een nieuw invulling.

Kennis alleen is niet genoeg. Anders kijken, denken, voelen. Leve de bodem: de leve(n)de schat onder onze voeten. Nieuwe invalshoeken, innovatieve ingangen en gewoon anders kijken… Het IJsselcongres ONDERSTROOM biedt een unieke gelegenheid om een dieper begrip te krijgen van wat de bodem ons wil vertellen. 

Programma met sprekers, films en kunst: 
Met o.a. Judith Snepvangers, Wim Timmermans, Pouwel Inberg, Loes ten Anscher, Em’Kal, Ruud Hendriks, Peter Voormeren, Yanna Hoek (Holy Shit), Ignas van Schaick (Onder het maaiveld), Willem Rienks, Carmen Oude Wesseling en Rob Sweere.

Bestel hier uw tickets!

 

Om 16:15 vloeit de dag rimpelloos over in de feestelijke opening van de IJsselbiënnale. Uiteindelijk verlaten de deelnemers de bijeenkomst met nieuwe inzichten, contacten en verhalen.  
* 12.00 – 13.00 inloop inclusief lunch
** 17.15 start feestelijke opening van de IJsselbiënnale, u bent hier ook van harte welkom 

Het congres is mede mogelijk gemaakt door:  
Regio Stedendriehoek en TAUW