Rob Sweere

Worpscape

De installatie Worpscape van Rob Sweere biedt ruimte voor bezinning. Het gaat over tijd en relativiteit en over koesteren wat zomaar verloren zou kunnen gaan. Het is een van de kunstwerken die na de IJsselbiënnale een permanente plek hebben gekregen. Worpscape is te zien in het Worp plantsoen in Deventer.

Rob Sweere (Boxmeer, 1963) is bekend van zijn constructies waarmee de bezoeker op een door hem aangeboden manier de wereld om zich heen op een intense manier ervaart. ‘Silent Sky Project’ noemt hij zijn langlopende project. Volgens Sweere maakt bewustwording van de wereld om ons heen, van de immense natuur of zelfs van het onmetelijke universum, dat we onszelf beter leren kennen. Zijn installaties nodigen uit om tijd te nemen en stil te staan bij jezelf in relatie tot die onmetelijke ruimte.

Koen Faber maakte deze korte film:

Met dank aan:

Werkgroep Waanders / Stichting de Versterking / WIJ Deventer / Stichting Erven Wit / Het Groenbedrijf / Buurtbewoners van De Worp / Klas 7a OBS de Hovenschool / Stichting IJssellandschap / Provincie Overijssel / Prins Bernhard Cultuurfonds  / BPD Cultuurfonds / Mondriaan Fonds / Gemeente Deventer / Kunstenlab / Rijkswaterstaat