Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen

IJsselbiënnale: een kunstroute langs de mooiste rivier van het land!

De eerste editie van de IJsselbiënnale vond in de zomer van 2017 plaats: een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meanderde langs de rivier de IJssel. De kunstwerken bevonden zich op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

In deze eerste editie van de IJsselbiënnale toonden kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. >>

Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, was het een zomer vol cultuur! 

IJsselbiënnale 2020

Komt er een vervolg op de IJsselbiënnale 2017? Afgelopen voorjaar bespraken wij met ruim 30 partners de resultaten van de succesvolle eerste editie en we constateren dat er veel enthousiasme bij iedereen is voor een nieuwe editie.

Om de ambities en de plannen goed vorm te geven en te organiseren is er veel voorbereidingstijd nodig. Daarbij duurt de besluitvorming van een aantal financiers langer dan gehoopt en verwacht. Daarom heeft Stichting IJsselbiënnale besloten de tweede editie van de IJsselbiënnale naar 2020 te verschuiven.

Kunstwerken

ME WE

Benjamin Bergmann

In God We Trust

SpaceCowboys

art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! 

Kies een van de vele routes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. 

Wat heb je nodig voor onderweg?

Bij aanschaf van een ticket ontvang je gratis een routekaart met informatie over de kunstwerken, locaties en routes.

In de IJsselvallei zijn talloze leuke overnachtingsadressen te vinden, zodat je de volgende dag de route kunt vervolgen.

map

Langs de route!

Tijdens de IJsselbiënnale kon je op bijzondere locaties in de IJsselvallei tal van activiteiten bezoeken die geïnspireerd waren op de IJssel zoals muziekoptredens, groepsexposities en festivals. Gerenommeerde musea uit de IJsselvallei boden een speciaal programma dat aansloot bij de IJsselbiënnale.

Activiteiten

The last fishermen

14.06-24.09

IJsselblogs

14.06-24.09

IJsselzwemmen

14.06-24.09

Nat-Lab

16.06.17 - 24.09.17

Musea

Stedelijk Museum Zwolle

21.05.17 - 24.09.17

Museum MORE

14.06.17 - 24.09.17

POI

Sluizencomplex

31.06—20.07

Voorsterklei

14.06.17 - 24.09.17

Tickets

Op dit moment zijn er geen tickets en routekaarten te koop.  


map