Internationale kunstroute langs de IJssel in Overijssel en Gelderland

IJsselbiënnale: een kunstroute langs de mooiste rivier van het land

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de 2e editie van de IJsselbiënnale. 

De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute die meandert langs de IJssel. De kunstwerken worden speciaal voor de kunstroute gemaakt en vertellen het verhaal van de IJsselvallei op tientallen bijzondere locaties in het landschap: in de uiterwaarden, bij sluizen en gemalen, landgoederen en Hanzesteden. 

In de IJsselbiënnale staat de impact van klimaatverandering op ons landschap centraal, dit keer met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. 

Benieuwd welke kunstenaars er dit keer meedoen? De namen van de kunstenaars en de locaties van de kunstwerken worden in februari 2020 bekend gemaakt. 

De kunstwerken zijn te zien van 19 juni tot en met 20 september.


Activiteitenprogramma

Cultuurmakers, kunstenaars, culturele instellingen zoals musea en andere initiatiefnemers uit de IJsselvallei organiseren de hele zomer activiteiten. Dit is het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale. Kom genieten van theater, muziek, exposities, lezingen en nog veel meer, deze zomer allemaal in de IJsselvallei. 

En doe zelf ook mee: je kunt je nog aanmelden en met jouw activiteit onderdeel worden van het programma van IJsselbiënnale. Lees er hier meer over.

art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! 

Je kunt deze zomer weer kiezen uit een van de vele etappes van de IJsselbiënnale; variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. Op elke etappe vind je een aantal kunstwerken, en de totale route leid je langs álle kunstwerken.

Wat heb je nodig: 
  1. Op de routekaart van de IJsselbiënnale vind je alle korte en lange fiets- en wandelroutes en de kaart leidt je langs alle (bijna) 30 kunstwerken. De routekaart is later dit voorjaar te koop in onze webshop of bij één van onze verkooppunten in de regio.
  2. In de reisgids vind je alle informatie over de kunstwerken, kunstenaars, het landschap en de routes. De reisgids is vanaf de start van de IJsselbiënnale in juni  te koop in onze webshop of bij één van onze verkooppunten.
  3. Het activiteitenprogramma wordt op deze site gepubliceerd. Je kunt je route ook plannen aan de hand van de activiteitenagenda om zeker te weten dat je niets mist.
Vergeten je voor te bereiden? Geen probleem. Onderweg kun je alles digitaal vinden!

Hoe kom je eraan?
Via deze webshop en op onze verkooppunten in de regio kun je alles in de loop van 2020 aanschaffen. 

map


Activiteitenmap