Internationale kunstroute langs de IJssel

Volg de mooiste rivier van het land en ontdek nieuwe kunstwerken  

De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute die deze zomer meandert langs de IJssel van Doesburg tot Zwolle. Laat je op de fiets meevoeren door het landschap en bezoek onderweg tal van activiteiten.  

Kunstroute 
26 kunstenaars uit binnen- en buitenland maken een ruimtelijk kunstwerk voor een speciaal geselecteerde locatie in de IJsselvallei. Ze laten zich inspireren door het thema: de impact van klimaatverandering op ons landschap, met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. 

De namen van de kunstenaars vind je hier >>> 
De IJsselbiënnale is te bezoeken van 19 juni tot en met 20 september.   

Fietsroutes  
De kunstroute is het beste te bezoeken per fiets. De route van ruim 100 kilometer is opgedeeld in vier etappes.  Ruik en proef onderweg van het prachtige rivierlandschap, bekijk de kunstwerken en vele verschillende points of interest.   

Activiteiten  
Langs de route zijn er allerlei activiteiten zoals muziekoptredens, workshops en groepsexposities. De activiteiten worden georganiseerd door cultuurmakers, kunstenaars en culturele instellingen uit de IJsselvallei. Dit programma wordt in mei bekend gemaakt op de website.  

Kosten  
Alle informatie over de kunstwerken, kunstenaars, het landschap en de fietsroutes is binnenkort te koop via onze webshop en verkooppunten langs de route.  
De entree van de kunstroute is gratis maar het organiseren ervan niet. Wij zoeken daarom nieuwe Vrienden van de IJssel Word Vriend en word onderdeel van dit internationale evenement in de IJsselvallei!   

Rondleidingen en lezingen 
De IJsselbiënnale organiseert rondleidingen en lezingen, ook voor groepen. Aanmelden kan vanaf mei via de website. Alvast iets reserveren of wil je nu al meer info? Mail ons op: info@ijsselbiennale.nl

art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! 

Je kunt deze zomer weer kiezen uit een van de vele etappes van de IJsselbiënnale; variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. Op elke etappe vind je een aantal kunstwerken, en de totale route leid je langs álle kunstwerken.

Wat heb je nodig: 
  1. Op de routekaart van de IJsselbiënnale vind je alle korte en lange fiets- en wandelroutes en de kaart leidt je langs alle (bijna) 30 kunstwerken. De routekaart is later dit voorjaar te koop in onze webshop of bij één van onze verkooppunten in de regio.
  2. In de reisgids vind je alle informatie over de kunstwerken, kunstenaars, het landschap en de routes. De reisgids is vanaf de start van de IJsselbiënnale in juni  te koop in onze webshop of bij één van onze verkooppunten.
  3. Het activiteitenprogramma wordt op deze site gepubliceerd. Je kunt je route ook plannen aan de hand van de activiteitenagenda om zeker te weten dat je niets mist.
Vergeten je voor te bereiden? Geen probleem. Onderweg kun je alles digitaal vinden!

Hoe kom je eraan?
Via deze webshop en op onze verkooppunten in de regio kun je alles in de loop van 2020 aanschaffen. 

map


Activiteitenmap