Internationale kunstroute langs de IJssel uitgesteld naar zomer 2021

Volg de mooiste rivier van het land en ontdek nieuwe kunstwerken, in 2021

De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute die meandert langs de IJssel van Doesburg tot Zwolle. Genoodzaakt door de omstandigheden rondom de corona-uitbraak, wordt de IJsselbiënnale uitgesteld tot de zomer van 2021 (lees verder bij nieuws).   

Kunstroute 
26 kunstenaars uit binnen- en buitenland maken een ruimtelijk kunstwerk voor een speciaal geselecteerde locatie in de IJsselvallei. Ze laten zich inspireren door het thema: de impact van klimaatverandering op ons landschap, met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. De kunstenaars werken komend jaar door aan de realisatie van hun projecten.

De namen van de kunstenaars vind je hier >>> 

Alternatief project
Komende zomer vindt er een alternatief project plaats, van bescheiden omvang. Uitgangspunt voor dit project zijn de troost en hoop die zowel kunst als het landschap ons bieden, in deze moeilijke tijden. Houd de berichtgeving in de gaten voor verdere invulling.  


art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! 

Je kunt deze zomer weer kiezen uit een van de vele etappes van de IJsselbiënnale; variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. Op elke etappe vind je een aantal kunstwerken, en de totale route leid je langs álle kunstwerken.

Wat heb je nodig: 
  1. Op de routekaart van de IJsselbiënnale vind je alle korte en lange fiets- en wandelroutes en de kaart leidt je langs alle (bijna) 30 kunstwerken. De routekaart is later dit voorjaar te koop in onze webshop of bij één van onze verkooppunten in de regio.
  2. In de reisgids vind je alle informatie over de kunstwerken, kunstenaars, het landschap en de routes. De reisgids is vanaf de start van de IJsselbiënnale in juni  te koop in onze webshop of bij één van onze verkooppunten.
  3. Het activiteitenprogramma wordt op deze site gepubliceerd. Je kunt je route ook plannen aan de hand van de activiteitenagenda om zeker te weten dat je niets mist.
Vergeten je voor te bereiden? Geen probleem. Onderweg kun je alles digitaal vinden!

Hoe kom je eraan?
Via deze webshop en op onze verkooppunten in de regio kun je alles in de loop van 2020 aanschaffen. 

map
map