Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen

Ontdek deze zomer de IJsselvallei tijdens de IJsselbiënnale: een beeldenroute met maar liefst 27 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meandert langs de mooiste rivier van het land. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. >>

Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma wordt het een zomer vol cultuur! 

art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Kies een van de vele routes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. De routes sluiten aan op reeds bestaande wandel- en fietsroutes zoals het Hanzestedenpad. Daarnaast zijn er in de IJsselvallei talloze mogelijkheden om te overnachten, zodat je de volgende dag de route kunt vervolgen.

Bij aanschaf van een passe-partout of dagkaart ontvang je de uitgebreide routekaart of reisgids met alle informatie over de kunstwerken, locaties en routes.

Vanaf begin mei vindt u alle informatie over de fiets en loopetappes, praktische route-informatie op de website. Passe-partouts en routekaart zijn vanaf begin juni te koop via de website of bij de verschillende start- en informatiepunten op de route. 

map


Langs de route!

Tijdens de IJsselbiënnale kun je op bijzondere locaties in de IJsselvallei tal van activiteiten bezoeken die geïnspireerd zijn op de IJssel zoals muziekoptredens, groepsexposities en festivals. Gerenommeerde musea uit de IJsselvallei bieden een speciaal programma dat aansluit bij de IJsselbiënnale.

Musea

Museum de Waag

22.06-30.11

Voerman Museum

02.05-22.10

POI

Groene Geul

31.06—20.07

Passe-partouts

Passepartouts (inclusief de routekaart) zijn vanaf begin juni te koop via de website of bij de verschillende start- en informatiepunten op de route. 


map