Zomerproject 2020 'Ontmoetingen bij de wilg'

Een kunstproject dat deze tijd markeert, terugblikt en vooruitkijkt


Inspirerend én corona-proof.

Het groeiende kunstproject ‘Ontmoetingen bij de wilg’  is deze zomer online en offline te volgen langs de IJssel van Doesburg tot Zwolle. Het project is een alternatief voor het evenement IJsselbiënnale.
Ga op ontdekkingstocht langs de wilgen, die als levende sculpturen, beeldengroepen en landschapskunstwerken in de IJsselvallei staan.


Kunstroute in 2021
 
De internationale kunstroute IJsselbiënnale is uitgesteld door de corona-crisis en verplaatst naar de zomer van 2021.
26 kunstenaars uit binnen- en buitenland maken een ruimtelijk kunstwerk voor een speciaal geselecteerde locatie in de IJsselvallei. Ze laten zich inspireren door het thema: de impact van klimaatverandering op ons landschap, met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. De kunstenaars werken komend jaar door aan de realisatie van hun projecten.

De namen van de kunstenaars vind je hier >>> 

art

Ontmoetingen bij de wilg

Birthe Leemeijer is één van de deelnemende kunstenaars aan de uitgestelde IJsselbiënnale, die in de zomer van 2021 plaatsvindt. Op verzoek van Stichting IJsselbiënnale ontwikkelde ze voor dit tussenliggende jaar een speciaal project over de troost van het landschap: terwijl de wereld in razend tempo verandert, stroomt de rivier onverstoorbaar verder en het uitzicht blijft hetzelfde; of toch niet?

‘Ontmoetingen bij de wilg’ is een groeiend kunstproject dat deze tijd markeert, terugblikt en vooruitkijkt. 
Het kunstproject heeft als basis een reeks ontmoetingen bij karakteristieke knotwilgen in het IJssellandschap en bestaat uit verschillende onderdelen:

  • podcasts van de ‘blind date’-gesprekken, 

map
map