Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen

Fiets of wandel deze zomer langs de mooiste rivier van het land!

De IJsselbiënnale is een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meandert langs de rivier de IJssel. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. >>

Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, wordt het een zomer vol cultuur! 


Kunstwerken

ME WE

Benjamin Bergmann

In God We Trust

SpaceCowboys

art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Kies een van de vele routes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. De routes sluiten aan op reeds bestaande wandel- en fietsroutes zoals het Hanzestedenpad. Daarnaast zijn er in de IJsselvallei talloze mogelijkheden om te overnachten, zodat je de volgende dag de route kunt vervolgen.

Bij aanschaf van een ticket ontvang je een gratis routekaart met informatie over de kunstwerken, locaties en routes.

Tickets zijn vanaf 14 juni ook bij de verschillende start- en informatiepunten op de route  te koop. 

map

Langs de route!

Tijdens de IJsselbiënnale kun je op bijzondere locaties in de IJsselvallei tal van activiteiten bezoeken die geïnspireerd zijn op de IJssel zoals muziekoptredens, groepsexposities en festivals. Gerenommeerde musea uit de IJsselvallei bieden een speciaal programma dat aansluit bij de IJsselbiënnale.

Activiteiten

The last fishermen

14.06-24.09

IJsselblogs

14.06-24.09

IJsselzwemmen

14.06-24.09

Nat-Lab

16.06.17 - 24.09.17

Musea

Stedelijk Museum Zwolle

21.05.17 - 24.09.17

Museum MORE

14.06.17 - 24.09.17

POI

Sluizencomplex

31.06—20.07

Voorsterklei

14.06.17 - 24.09.17

Tickets

Tickets (inclusief de routekaart) zijn te koop via onze webshop en de startpunten van de IJsselbiënnale. 


map