Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen

IJsselbiënnale: een kunstroute langs de mooiste rivier van het land!

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de 2e editie van de IJsselbiënnale. De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute die meandert langs de IJssel. De kunstwerken worden speciaal voor de kunstroute gemaakt en vertellen het verhaal van de IJsselvallei op 30 bijzondere locaties in het landschap: in de uiterwaarden, bij sluizen en gemalen, landgoederen en Hanzesteden. In de IJsselbiënnale staat de impact van klimaatverandering op ons landschap centraal, dit keer met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID.


Terugblik eerste editie

De eerste editie van de IJsselbiënnale vond plaats in de zomer van 2017. Hier toonden kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. >>

Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, was het een zomer vol cultuur! 


Kunstwerken

ME WE

Benjamin Bergmann

In God We Trust

SpaceCowboys

art

Zo werkt het...

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! 

Kies een van de vele routes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht. 

Wat heb je nodig voor onderweg?

Bij aanschaf van een ticket ontvang je gratis een routekaart met informatie over de kunstwerken, locaties en routes.

In de IJsselvallei zijn talloze leuke overnachtingsadressen te vinden, zodat je de volgende dag de route kunt vervolgen.

map

Langs de route!

Tijdens de IJsselbiënnale kon je op bijzondere locaties in de IJsselvallei tal van activiteiten bezoeken die geïnspireerd waren op de IJssel zoals muziekoptredens, groepsexposities en festivals. Gerenommeerde musea uit de IJsselvallei boden een speciaal programma dat aansloot bij de IJsselbiënnale.

Activiteiten

The last fishermen

14.06-24.09

IJsselblogs

14.06-24.09

IJsselzwemmen

14.06-24.09

Nat-Lab

16.06.17 - 24.09.17

Musea

Stedelijk Museum Zwolle

21.05.17 - 24.09.17

Museum MORE

14.06.17 - 24.09.17

POI

Sluizencomplex

31.06—20.07

Voorsterklei

14.06.17 - 24.09.17

Tickets

Op dit moment zijn er geen tickets en routekaarten te koop.  


map