Beet!

De Tafel van Kostelijk
Biologisch Wandelend Diner
28.07.17 - 30.07.17

Biologisch Wandelend Diner/Walking Diner in de wonderschone omgeving van de IJssel. Een totaalbelevenis in de natuur. Kunstenares Edith Kostelijk tovert met seizoensgroenten van lokale boeren de heerlijkste gerechten op tafel, of misschien juist niet op tafel ... met theatrale bewegingen daarnaast zoals dansende obers en zingende gasten. 

Anders dan anders, niet zomaar een bord en bestek, een glaasje wijn, maar lichte vervreemding in dat wat er gebeurt. "Door middel van het ervaren van je persoonlijke verbinding met de natuur, in het bijzonder de IJssel en haar landschap met voedsel als medium creëer ik als beeldend kunstenaar een reis voor alle zintuigen. Het diner bestaat uit verschillende gangen, bereid met mooie, verse ingrediënten. De gerechten vertellen een verhaal, het zijn kunstwerkjes op zich. Ze vertellen over genieten van het leven, van de natuur en van verbinding met elkaar", aldus Edith Kostelijk. Speciaal voor deze gelegenheidsinstallatie heeft ze verschillende lokale kunstenaars uitgenodigd om te co-creëren. Zo is er een collectief ontstaan van muzikanten, zangers, koks en beeldend kunstenaars die samen een eigen nieuwe energie neerzetten op deze unieke locatie; dat ga je voelen en ervaren!

De Tafel van Kostelijk wil haar gasten meegeven dat schoonheid niet ver te zoeken is. "Je bewust worden van je omgeving en dat wat je eet, letterlijk dat waar je je mee voedt, maken dat je je lekkerder voelt." Een ware belevenis in de uiterwaarden, bijvoorbeeld als afsluiting van een wandeling of fietstocht langs de kunstwerken van de IJsselbiënnale. 

De Tafel van Kostelijk
De Tafel van Kostelijk is het platform van kunstenares en kok Edith Kostelijk. Hiermee organiseert zij activiteiten met voedsel als verbindende factor. Dit wordt in allerlei vormen gegoten zoals huiskamerdiners, gelegenheidsinstallaties en kunst-, eet- en belevingsroutes. Edith Kostelijk is opgeleid als Theatervormgever aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Zij heeft als vormgever gewerkt bij televisie en film, als styliste en als sfeermaker voor festivals. Zij creëert totaalbelevingen voor alle zintuigen, waarbij voedsel een grote rol speelt. Voedsel als middel tot bewustwording, tot verbinding met anderen, met de natuur en vooral met jezelf.    

Facebook: detafelvankostelijk

Beet!

28, 29 en 30 juli om 18.00 uur bij Den Nul in Olst-Wijhe, Overijssel.

Bestel hier uw tickets