IJsselzwemmen

Zwemgroepje All Year Round
Bijzondere ervaring zwemmen in de IJssel
24.09.17

’s Ochtends in de nieuwe nevengeul heel vroeg de zon zien opkomen, terwijl je omringd bent door het water van de IJssel. Dat is de bijzondere ervaring, die de vier Deventer kunstenaars iedereen, die kan zwemmen, gunt. Je ervaart tot in je botten de ruimte en de poëtische kracht van het zijn in de IJssel, terwijl de doorgaans bruisende binnenstad van Deventer nog wakker moet worden.

Met warme Turkse thee en zoete Deventerkoek na afloop én als herinnering aan een fijn avontuur een door de kunstenaars zelf ontworpen en ter plekke gesigneerde IJsseltas. Deze ruime stevige canvastas met uniek ontwerp wordt in beperkte oplage gemaakt en is behalve mooi ook handig als zwemtas.

All Year Round 
Zwemgroepje All Year Round bestaande uit vier Deventer kunstenaars:
Loes ten Anscher       Jeannette Knigge
Jeanette Hoekstra     Lies Kortenhorst
In het kader van Ruimte voor de Rivier werd in 2015 bij Deventer een nieuwe IJsselgeul gegraven. Vier Deventer kunstenaars vonden elkaar hier tijdens het zwemmen. Het zijn Lies Kortenhorst, die iedere kleurnuance opmerkt, Jeanette Hoekstra, die sterk is in beeldende concepten, Jeannette Knigge, die overal goud van kan maken en Loes ten Anscher die eerder 2264 Deventenaren in beweging kreeg.