Liederen langs de IJssel

Miriam Kemperman en Ina Wierenga
Concert Liederen over water en rivieren
01.07.17

Een ode aan de IJssel. In de liedkunst wordt al eeuwen gezongen over rivieren en de betekenis en het belang van een rivierenlandschap. De melodieën en teksten/ gedichten waarmee we over de rivier en het stromende water zingen, veranderen constant. Net als het waterlandschap gaan ze met de tijd mee.

Geoefende amateurzangers laten dit horen in liederen over water en dat wat er in, om en op het water gebeurt, gerelateerd aan het thema van de IJsselbiënnale: klimaatverandering in relatie tot de IJsselvallei. Ook  zingen ze gedichten over de IJssel, van hedendaagse Zutphense dichters, op muziek gezet door Eric van Grootel.

Het concert vindt plaats op zaterdag 1 juli, tijdens de tentoonstelling van Kunst Connectie Zutphen in de Witte Vleugel van het oude gemeentehuis in Zutphen, kerkhof 1, 7201DM  Zutphen. In het historische hart van Zutphen. Zingen tussen inspirerende kunstwerken over hetzelfde thema.

Voorafgaand aan het concert kunnen zangers zich aanmelden (tot uiterlijk 11 juni), met eigen repertoire over rivieren en water, om deel te nemen. Wel zin om te zingen, maar geen passend repertoire? Daar komen jij en de amateurzangers samen wel uit. 

Ina Wierenga en Miriam Kemperman 
Ina Wierenga en Miriam Kemperman zijn enthousiaste geoefende amateurzangers. Zij werken al een aantal jaren samen met de pianist Jurrien Zaagman. Jurrien is een ervaren begeleider van zowel amateur- als beroepszangers. Tevens is hij dirigent van koren in verschillende muziekgenres.