Poëziewandeling

Werkgroep Taalmarkt, Laurens Hoevenaren
Maak een wandeling door Cortenoever met dichters die voordragen uit eigen werk
02.07.17

Op zondag 2 juli om 15.00 uur verzamelen jullie je op Laag-Helbergen in Cortenoever vlak bij Brummen. De eigenaar van het huis, een van de oudste bewoonde plekken in de omgeving, zal jullie iets over de geschiedenis van het huis en Cortenoever vertellen. In deze idyllische groene omgeving is de laatste tijd heel veel veranderd door het project Ruimte voor de Rivier. Om dit gepaste aandacht te geven heeft Laurens Hoevenaren, de dorpsdichter van de gemeente Brummen, een prachtig gedicht gemaakt. Werkgroep Taalmarkt wil dit graag presenteren, en inbedden in optredens van andere dichters. Daarom heeft Taalmarkt enkele andere dichters, voornamelijk uit Brummen, gevraagd kort voor te dragen uit hun werk. Ook de winnaar van de wedstrijd Dichter bij de IJssel is uitgenodigd. Het idee is om een wandeling door de uiterwaarden langs de IJssel te maken en onderweg op vijf punten te stoppen, een dichter op een zeepkist te zetten en een microfoon in de hand te geven en ongeveer vijf minuten te laten voordragen. Om vervolgens weer verder te lopen en dit voor elke dichter te herhalen. Wie wil meewandelen en luisteren, onderwijl genietend van de omgeving, is van harte welkom.

Werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen 
De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen organiseert per jaar minimaal drie culturele evenementen in de gemeente Brummen waarin de Nederlandse taal centraal staat. Het doel is taal en literatuur en schrijverschap op een interactieve wijze met elkaar in verbinding te brengen. Dit doet de werkgroep laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, met gratis activiteiten en een podium voor (beginnend) schrijverschap. Zo organiseert Taalmarkt tweemaal per jaar een Literair Café met schrijver en open podium, het Groot Brummens Dictee, en biedt hij ondersteuning aan de Brummense dorpsdichter. Het mailadres is taalmarkt@brummencultuur.nl

In samenwerking met: werkgroep Taalmarkt van Culturele Stichting Brummen; Laurens Hoevenaren, dorpsdichter van gemeente Brummen; enkele andere dichters.