Beeld en Spraak

Kunst op de Hoek
Reeks lezingen met beeldmateriaal
20.07.17 - 27.08.17

Persoonlijke verhalen van kunstenaars met interessant beeldmateriaal geven inzicht in de achtergronden van hun werk en hun binding met de IJssel. In wisselende combinaties treden steeds twee kunstenaars voor het voetlicht. De documentaire ‘C-shells, a friendship’ gaat over de genezende invloed van kunst, met keramiste Els Bottema; een educatieve diavoorstelling door Monique Bosch over haar  bronzen vogels die bij het Bronkhorsterveer aan de IJssel staan; Jan Baggen tekende beroepshalve twee keer de IJssel van Westervoort tot Keteldiep; Graficus Rita Susebeek vertelt over meerkleurenlino’s waarmee ze de IJssel in beeld bracht; het tentoongestelde project Klimaatdrenkeling krijgt toelichting door tekenaar en draadkunstenaar Sandra van de Griendt.

De lezingen worden gecombineerd met de magie van het woord: met 'Tijd wist geen sporen uit (ze kerft ze dieper)' maakt Eke Mannink een tocht in woorden, beelden en klanken van poëzie naar proza en weer terug. De uiterwaarden bieden schrijver en dichter Henk Gombert grond onder zijn voeten, houvast, om te overdenken, vrij om te bewegen, te zijn. Zes weken lang staat bij kunstenaarscollectief Kunst op de Hoek op donderdagavonden en twee keer een zondagmiddag een gevarieerd programma op het menu in de Frankensteeg. Per keer te bezoeken of met een passe-partout meerdere keren bij te wonen. Er is voldoende tijd om de vaste tentoonstelling van kunstcollectief Kunst op de Hoek en de tentoonstelling ‘Klimaatdrenkeling aan de IJssel’ te bekijken, met werk van de leden uit het collectief en gastexposanten. 

DeelnemersMonique BoschRita SusebeekSandra van de GriendtEls Bottema, Jan BaggenEke ManninkHenk Gombert e.a.

Kunst op de Hoek
Kunst op de Hoek is het initiatief van een kunstenaarscollectief uit de regio Zutphen, dat een leegstaand winkelpand als expositieruimte heeft ingericht. Naast eigen werk wordt regelmatig werk tentoongesteld van gastexposanten. Vier middagen per week is het pand gratis toegankelijk voor bezoekers, een van de kunstenaars is dan persoonlijk aanwezig. Momenteel bestaat het collectief uit schilder Cornel Pepers, keramist Els Bottema, tekenaar en draadkunstenaar Sandra van de Griendt en beeldenmaker Monique Bosch. Speciaal voor de IJsselbiënnale 2017 is de gezamenlijke installatie Klimaatdrenkeling ontworpen. De serie Beeld en Spraak is speciaal samengesteld in het kader van de IJsselbiënnale 2017.

Overzicht lezingen:

Donderdag 20.07.17       Donderdag 10.08.17 
Donderdag 27.07.17       Donderdag 17.08.17
Zondag 30.07.17              Donderdag 24.08.17      
Donderdag 03.08.17       Zondag 27.08.17   

Het volledige programma en reserveringen kunt u vinden op: www.kunstopdehoek.nl

Facebook: KHkunstopdehoek