Theater, dans en muziekfestival Oeverloos

Stichting ‘Oeverloos’
Korte voorstellingen die langs wandel- of fietsroute op onverwachte plekken opduiken
17.08.17 - 19.08.17

Na een dag kunst ervaren, ongeveer halverwege de IJsselbiënnale, wordt een cultureel rustpunt gecreëerd. In de prachtige natuur vlak boven Deventer spelen kleinschalige, avontuurlijke voorstellingen die perfect in het landschap passen. Theater, circus, dans, poëzie en muziekproducties vinden hun plek in een route die zowel te fietsen als te lopen is. De totale lengte van de route bedraagt acht kilometer en gaat deels over verharde en onverharde paden.

Het programma is verdeeld in een middagdeel (14.00-21.00 uur) en een avonddeel 21.30-24.00 uur). De programmering van het middagdeel is elke dag hetzelfde. De festivalroute voert je langs een negental mooie en intieme voorstellingen. Vanaf 21.30 uur opent een open luchtpodium/café waar de avond wordt afgesloten met geweldige livemuziek van onder meer Smutfish (za 19 aug), Fratsen (vr 18 aug) en Zea (do 17 aug).

Vier voorstellingen worden speciaal voor het festival gemaakt op locatie. Er is een intense zangproductie in de Folly van kasteel De Haere, een dansproductie aan het strandje voor De Natuurderij en een theatrale Shakespeare tocht van De Haere naar Herma’s Theetuin. Dichter Martin Knaapen en geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat gaan een experimentele samenwerking aan bij de ijskelder van Nieuw Rande. De voorstellingen die je te zien krijgt zijn eigenzinnig van aard en maken dit festival tot een unieke ervaring.

Op camping Zuidvelde is plaats voor extra tentjes zodat iedereen die dat wil, kan blijven slapen en de volgende dag de IJsselbiënnale kan vervolgen. 

Praktische informatie

De festivalroute kent drie verschillende startpunten:

1. Vanuit Deventer: de parkeerplaats bij IJsseldijk/Schapenzandweg

2. Vanuit Olst: de parkeerplaats bij De Haere

3. Vanuit Diepenveen: het centrale festivalterrein naast De Ravensbosch, Randerpad 4, iets ten noorden van Deventer. Hier is ook parkeergelegenheid (hoek Sallandweg en Runderpad)

Kaarten online te koop via www.ticketpunk.nl, ook kaartverkoop bij elke speellocatie en bij de drie startpunten.

€20,00 passe-partout per dag (excl. €1,50 administratiekosten). Losse kaartverkoop mogelijk (€2,50 kort voorstelling, €5,00 lange voorstelling). Losse kaartverkoop avond €7,50.

Website: www.oeverloosdeventer.nl

Festival Oeverloos Deventer

Deelnemende gezelschappen onder meer: Jaap Slagman producties (NL), Jana Korb Luftartistik (D), Koorproductie o.l.v. Inga Schneider (D), Dansproductie o.l.v. Marinke Eijgenraam, Veronika Simonett (CH),  GarageTDI (NL), The Bombastics (D). Bands: Fratsen, Sumtfish, Zea.

Oeverloos is een initiatief van Norbert Busschers die via zijn werkzaamheden bij Theater Gajes met veel buitentheaterinitiatieven binnen Europa bekend is.

Oeverloos is alleen mogelijk door een samenwerking met:

- IJsselbiënnale
- Martin Knaapen, dichter en organisator.
- Gemeente Deventer
- Stichting IJssellandschap
- Landgoed IJsselrande/Natuurderij
- Kunstcircuit
- Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel
- Camping Zuidvelde
- Professionele gezelschappen en makers uit binnen- en buitenland.
- Ca. 12 vrijwillige medewerker