Waterlab

De KleiClub
Expositie
14.06.17 - 24.09.17

Het is voor de KleiClub vanzelfsprekend een pak klei open te trekken en daarmee individueel aan het werk te gaan. Maar de deelname aan de IJsselbiënnale vroeg iets anders van de club. Dat was een uitdaging, want de deelnemers moesten samenwerken en vanuit een gezamenlijk inhoudelijk concept onderzoek  doen. Vanuit het uitgangspunt 'klimatologische veranderingen' ontstond het thema: Waterlab. Het eindproduct is een resultaat van overleg, het uitproberen van de effecten van water, de rol die de belichting speelt in de ruimte waar zij exposeren en natuurlijk of hetgeen dat wat zij maken overeenkomt met het concept.

Met trots exposeert de KleiClub het eindresultaat in veertien aquaria, waarbij in elk aquarium twee kunstenaars de samenwerking zijn aangegaan, keramiek in veertien aquaria, veertien kleine onderwaterwerelden, waarin de kunstenaars onderzoek doen, poëzie schrijven of dromen verbeelden. Twee aan twee werkten ze in de veertien aquaria hun eigen verbeelding onder water uit, maar waarbij alle aquaria tezamen een geheel vormen.

In het atelier van Peter Krynen in De Steeg, op een steenworp afstand van de IJssel, werken wekelijks ruim twintig beeldend kunstenaars een avond, met klei en glazuur. De deelnemers wonen in de Steeg, Ellecom, Dieren, Olburgen, Arnhem en Oosterbeek en hebben allemaal, niet alleen vanwege de woonplaats, een relatie met ‘de rivier’.

Dat Bolwerck 
Dat Bolwerck is een kunsthuis in een monumentaal gebouw in Zutphen. Binnen en buiten zijn galerie-exposities van hedendaagse beeldende kunsten, kamerconcerten, cursussen en filosofische gesprekken. Op deze ‘oude en verstilde plek’ maak je al haast vanzelf een breuk met het alledaagse waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe gedachten. In de net nieuw geopende kelder komt deze expositie.

De KleiClub deelnemers:
Simon Angel, Marike Farenhorst, Charlotte Arends, Marjon Gemmeke, Joke Beltman, Rob Groot Zevert, Willemien Demmers, Henk Hans Hilvering, Judith Everse, Janske Hombergen, Peter Krynen, Huib Tielens, Wilfried Nijhof, Carin Unversagt, Frans van Nunen, Hans Verborg, Marry Overtoom, Gijs Verschoor, Karlijne Pietersma, Hetty van de Zande, Ulrike Sterman en Peter Jordaan

Facebook:  datbolwerckzutphen