Zijn met wat er is

Stichting The Felt Factory
Community Performance
14.06.17 - 24.09.17

‘Jut, oogst en speel mee aan het ontstaan van het Mythisch beest’
 Periode: 14.06.17 - 16.07.17

Met de Community Performance ‘Zijn met wat er is’ pakt het team van Stichting The Felt Factory het IJsselbiënnalethema op als sociaal ambachtelijk en educatief project.
 
In een festivalsetting aan de Zutphense oever van de rivier gaan ze vanuit hun hutje op wielen aan de slag met dat wat de IJssel en de IJsselvallei aan grondstoffen biedt.


‘We jutten, wat we met z’n allen achteloos weggooien in de IJsselvallei en oogsten uit haar natuurlijke rijkdom: klei, stenen, brandnetels, aangespoelde boomtakken, schelpen, paardenbloemen, schapenwol en wilgentenen, maar ook plastic, stukken touw en al het andere door mensen achtergelaten afval.’

Net als in eerdere projecten brengt het Felt Factory team een proces op gang, waarin ze zijn met wat en wie er is en ze organisch laten ontstaan wat zich ontvouwt. Iedereen kan meedoen. Je hoeft niks te ‘kunnen’ of te ‘hebben’.

Tentoonstelling van het Mythisch Beest
Periode: 17.07.17 - 24.09.17 

‘Vanaf half juni ontdekken we in en om een grote ateliertent van gevilte schapenwol de waarde van de gevonden materialen en vinden we met diverse ambachten en technieken uit wat we er mee kunnen maken. In dit proces laten we een mythisch beest oprijzen, dat ons, bewoners en bezoekers van de IJsselvallei, laat zien hoe de rivier en haar omgeving er voor staat.’
 
Het mythische dier blijft de gehele IJsselbiënnale staan en werkt als een spiegel die confronteert: wat is de schoonheid van de IJssel en de Uiterwaarden? Wat haar kwetsbaarheid? En waar zijn we ons bewust van en waarvan niet?

Stichting The Felt Factory 
Stichting The Felt Factory is een non-profit gemeenschapsorganisatie onder leiding van Dunja van Hensbergen en Hillie de Vries. De organisatie stelt zich als doel de tweedeling tussen de actieven en de niet-actieven in de samenleving te verminderen door middel van sociaal ambachtelijke en educatieve projecten. In hun projecten mag iedereen meedoen, gewoon zoals je bent. Je hoeft niet iets te ‘kunnen’ of te ‘hebben’. De expertise van het FeltFactory team zit erin, dat ze de inbreng van alles en iedereen samenbrengen in een kader tot een Community Kunstwerk.

Facebook: stichting the felt factory

Op het terrein van dit project is ook de expositie te zien van beelden van Ria Maasdam