Voerman Museum Hattem

Tentoonstelling
Ode aan de IJssel
09.05.17 - 01.10.17

De IJssel: door velen bewonderd en verbeeld. Jan Voerman sr. was de IJsselschilder en hij heeft zijn liefde voor het IJssellandschap uitgebreid getoond aan het publiek. Het Voerman Museum Hattem laat deze zomer zijn werk zien en dat van heel veel kunstenaars na hem: Jan Voerman jr. Jan Kleintjes, Freek van de Berg, Wim van Assen, Johan Meeske, Dick van Heerde, Sjoerdje Hak en nog veel meer. Het wordt een prachtige verzameling IJsselgezichten in vele gedaantes

Daarnaast is er in het Voerman Museum Hattem tijdens de IJsselbiënnale het fotoproject ‘De IJsel toen en de IJssel nu’ te zien van Leo Lamboo en Kees van Eijsden. Zij nemen de Verkade-albumplaatjes van Jan Voerman jr. als uitgangspunt voor hun project waarbij ze de locaties aan de IJssel in 1916 en het heden tonen.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam de schilders Jan Voerman sr, bekend van de prachtige IJsselgezichten en mooie wolkenluchten en Jan Voerman jr., bekend van de Verkadealbumplaatjes. Daarnaast heeft het museum een collectie schilderijen van Jo Koster. Van de Hattemse beeldhouwster Bé Thoden van Velzen zijn er diverse beelden.

Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem waaronder zeer unieke archeologische vondsten. Zoals de 4000 jaar oude Veluwse klokbekers.

Facebook: voermanmuseumhattem
Instagram: voermanmuseumhattem