Zo werkt het

EN DE

Wat heb je nodig voor onderweg?

- Ticket (te koop via de webshop of bij de startpunten en VVV's langs de route)
- Routekaart of reisgids 
- Download voor onderstaande kunstwerken alvast de app voordat je op pad gaat:

Lobke Meekes, IJsselveer
Download de IJsselveer app bij:
- Apple: Appstore: IJsselveer
- Android: Play Store: IJsselveer
Instructiefilm

Peter Ojstersek, IJsselchinampa
Zie hier foto's vanuit de IJsselchinampa 

Nathalie Bruys, Frequencies from the PAST & NOW & FUTURE and everything in between
Download hier de Soundwalk en folder met meer informatie over de soundwalk. 

Tickets en prijzen

Tickets voor de IJsselbiënnale koop je hier, bij diverse VVV's of de startpunten langs de route. Bij het ticket ontvang je een routekaart met de fiets- en wandeletappes. De routekaart wijst je de weg naar de kunstwerken. Daarnaast verschaft de IJsselbiënnaleticket je toegang tot de kunstwerken die niet in de openbare ruimte staan. 

Op vertoon van je IJsselbiënnale-ticket ontvang je bij verschillende musea en horecagelegenheden langs de route aantrekkelijke kortingen!

Na aanschaf van een ticket kun je alle kunstwerken onbeperkt bezoeken. Je kunt je bezoek dus over meerdere dagen uitspreiden; je ticket blijft gedurende de hele periode van de IJsselbiënnale geldig van 14 juni t/m 24 september 2017. 

Ticketprijs (inclusief routekaart): € 8,50

Kinderen onder de 12 jaar: gratis 

Bestel je de ticket via de webshop voor 16.00 uur, dan wordt je bestelling nog diezelfde dag verstuurd (met uitzondering in het weekend). Kun je niet zo lang wachten? Koop dan je ticket bij een startpunt langs de route of bij een VVV en ga meteen op ontdekkingstocht!

De IJsselpontjes zijn niet inbegrepen bij het ticket.

Let op: De museumkaart is niet geldig bij aankoop van een IJsselbiënnaleticket! De Museumkaart is wel geldig bij de deelnemende musea op de route. 


Verkoop- en startpunten IJsselbiënnale:

Doesburg: Stadshotel Doesburg
Zutphen: Hotel 's Gravenhof Zutphen
Wilp: De Kribbe
Deventer: Sandton IJsselhotel Deventer
Olst: De Bökkers Mölle 
Wijhe: Little River Cafe
Hattem: Panorama Paviljoen Hattem
Zwolle: Barista Café

Daarnaast kun je een ticket, routekaart en reisgids kopen bij:

VVV Zutphen
VVV Deventer
VVV Wapenveld
VVV Hattem 
VVV Zwolle (Zwolse Balletjeshuis, Grote Kerkplein 13 in Zwolle)


Etappes

De IJsselbiënnale-route bestaat uit 4 fietsetappes en 8 wandeletappes die je afzonderlijk of gecombineerd kunt wandelen, fietsen of eventueel kunt rijden met de auto. Hoe je de route samenstelt, bepaal je zelf. Niet alles hoeft op één dag; je ticket is gedurende de hele periode van de IJsselbiënnale geldig. 

Routekaart 

Om je op weg te helpen ontvang je bij aanschaf van een ticket een routekaart. Daarop staan alle kunstlocaties, fiets- en wandelroutes, startpunten en parkeerplaatsen aangegeven. De fietsetappes kun je fietsen aan de hand van de fietsknooppunten op de routekaart. De wandeletappes volgen de fietsroutes voor een groot deel. Daar waar de wandelroute afwijkt van de fietsroute wordt dit op de route aangegeven met een signaleringsbordje van de IJsselbiënnale. 

Reisgids 

Wil je onderweg meer weten of thuis alles nog eens rustig nalezen? Koop dan de IJsselbiënnale-reisgids! Naast een routekaart met uitgebreide routebeschrijving van alle fiets-en wandeletappes bevat de gids informatie over de vele bezienswaardigheden onderweg: cultuurhistorische plekken, waterwerken, het landschap en de dorpen en steden. En natuurlijk vind je hierin alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de kunstwerk-locaties.

Prijs reisgids: € 12,50

De reisgids is te koop via de webshop en per 1 juli bij de startpunten van de IJsselbiënnale.


Startpunten

De verschillende etappes kun je starten vanuit de startpunten maar je bent vrij om dit zelf te bepalen. Je kunt starten vanaf een kunstwerk, een deelnemend museum of vanuit een van de steden of dorpen. Reis je per trein of auto? Begin dan de route vanaf een NS-station of P-parkeerplaats.