Zo werkt het

EN DE

De IJsselbiënnale bestaat uit 2 programmalijnen:
De internationale kunstroute langs de IJssel met 26 kunstwerken, toegankelijk met een ticket en routekaart. De kunstwerken staan uitgebreid beschreven in de reisgids en zijn onderweg herkenbaar aan een informatiebord.
En het gevarieerde activiteitenprogramma met initiatieven en musea uit de IJsselvallei. Deze activiteiten zijn gratis of tegen een aanvullende vergoeding toegankelijk. De activiteiten worden toegelicht in de gratis IJsselbiënnale-krant, en zijn ook vaak herkenbaar aan een IJsselbiënnale-vlag langs de route.

In de IJsselvallei zijn talloze leuke overnachtingsadressen te vinden, zodat je de volgende dag de route weer kunt vervolgen.


Wat heb je nodig voor onderweg?

  1. Een ticket (te koop in de webshop of bij de startpunten en VVV's langs de route)
  2. Een routekaart: deze ontvang je gratis bij aankoop van een ticket
  3. Eventueel de reisgids: voor meer informatie over kunstwerken en de IJsselvallei
  4. De apps: voor een 100% beleving van enkele kunstwerken


Tickets, routekaart en prijzen

Tickets voor de IJsselbiënnale koop je hier, bij diverse VVV's of de startpunten langs de route. Bij het ticket ontvang je een routekaart met de fiets- en wandeletappes. De routekaart wijst je de weg naar de kunstwerken. Bovendien verschaft de IJsselbiënnaleticket je toegang tot die kunstwerken die niet in de openbare ruimte staan en ontvang je tijdens route tools om een paar kunstwerken volledig te ervaren!

Op vertoon van je IJsselbiënnale-ticket ontvang je bij verschillende musea en horecagelegenheden langs de route aantrekkelijke kortingen!

Na aanschaf van een ticket kun je alle kunstwerken onbeperkt bezoeken. Je kunt je bezoek dus over meerdere dagen uitspreiden; je ticket blijft gedurende de hele periode van de IJsselbiënnale geldig: t/m 24 september 2017. 

• Ticketprijs (inclusief routekaart): €8,50
• Kinderen onder de 12 jaar: gratis

Let op:
 Bestel je de ticket via de webshop voor 16.00 uur, dan wordt je bestelling nog diezelfde dag verstuurd (met uitzondering van het weekend). Kun je niet zo lang wachten? Koop dan je ticket bij een startpunt langs de route of bij een VVV en ga meteen op pad!

Let op: De overtocht van de IJsselpontjes is NIET inbegrepen bij het ticket.

Let op: 
De museumkaart is niet geldig bij aankoop van een IJsselbiënnaleticket! De Museumkaart is wel geldig bij de deelnemende musea op de route. 

Let op: de route is nadrukkelijk vormgegeven als fiets- en wandelroute. Voor een bezoek per auto is de routekaart niet geschikt.

Let op: de kunstwerken van Arjen Boerstra (in Stedelijk Museum Zwolle en Stedelijk Museum Kampen) en Levi van Veluw (in een loods in Doesburg) zijn niet op maandag te bezoeken.

Let op: op etappe Doesburg-Zutphen is een deel van de dijk niet toegankelijk met een hond. Het betreft het stuk vanaf camping Het Zwarte Schaar tot aan Olburgen. Wanneer u hier omloopt, mist u het kunstwerk van Jasper Niens.