Zo werkt het

EN DE

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best!

Kies een van de vele etappes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht waarin je alles ziet. De routes sluiten aan op de bestaande wandel- en fietsroutes zoals het Hanzestedenpad.
En een bezoek smaakt vast naar meer... En dan wijzen we je graag op allerlei mooie en leuke plekken waar je kunt overnachten in de IJsselvallei, zodat je de volgende dag de route kunt vervolgen.Tickets en prijzen

Tickets voor de IJsselbiënnale koop je via deze website of de startpunten langs de route. Met het ticket heb je onbeperkt toegang tot alle kunstwerken én krijg je korting op toegang tot de deelnemende musea. Bij de tickets is een routekaart inbegrepen. 

Tickets zijn vanaf begin juni verkrijgbaar online en via de diverse start- en informatiepunten.

Let op: de Museumkaart is niet geldig!


Kaart en routes

De IJsselbiënnale-route bestaat uit verschillende etappes die je afzonderlijk of gecombineerd kunt wandelen, fietsen of eventueel kunt rijden met de auto. Om je op weg te helpen krijg je bij aanschaf van een ticket een gratis routekaart. Daarop staan alle locaties, routes, startpunten en parkeerplaatsen. Hoe je de route samenstelt, bepaal je zelf. Niet alles hoeft op één dag; het passepartout is gedurende de hele periode geldig.

Startpunten

De verschillende etappes kun je starten vanuit de startpunten die zijn aangegeven op de gratis kaart. Maar je bent vrij om dit zelf te bepalen. Je kunt starten vanaf een kunstwerk, een deelnemend museum of vanuit een van de steden of dorpen. Reis je per trein of auto? Begin dan de route vanaf een NS-station of P-parkeerplaats.

Toegankelijkheid van de werken

Na aanschaf van een passepartout kun je alle kunstwerken onbeperkt bezoeken. De kunstwerken zijn bereikbaar met de fiets of lopend. Natuurlijk kun je alle kunstwerken ook per auto bereiken, je moet in dat geval soms wel het laatste stuk wandelen.