Opening

Op 16 juni 2023 vindt de langverwachte opening van de IJsselbiënnale plaats op de dijk achter de Kanovereniging aan de Gashavenstraat 9 in Deventer.Deze avond trappen we de unieke kunstmanifestatie die maar liefst drie maanden zal duren af, in de vorm van een feestelijke opening. Dit unieke culturele evenement duurt van ca. 16:15 uur tot en met 19:00 uur.

De IJsselbiënnale is een kunstproject dat de schoonheid en kracht van de IJssel en haar omgeving viert. Kunstenaars uit verschillende disciplines hebben kunstwerken gecreëerd die verbonden zijn met het thema “De impact van klimaatverandering op het landschap”. Dit jaar duiken we de bodem in onder de overkoepelende titel “Grondtonen”. Verwacht indrukwekkende installaties, performances en bouwwerken.

Bij aankomst worden bezoekers verwelkomd met een unieke performance van Rob Sweere, waarna de opening afgetrapt wordt met een speech van onze eigen directrice, Mieke Conijn. Na de officiële opening kunnen bezoekers op eigen tempo de kunstwerken in het landschap ontdekken. Mis deze unieke gelegenheid niet om kunst, natuur en cultuur te ervaren op een verrassende manier. We ontmoeten jullie graag op 16 juni 2023 in Deventer!

Heeft u zich nog niet aangemeld? Stuur dan snel een mailtje naar isa@ijsselbiennale.nl!

 

Openbaar vervoer
Deventer is goed per trein bereikbaar. Vanaf het station is het circa 10 minuten (5 min lopend en 5 min met bus 81) naar het terrein.

Parkeren
We hebben voor uw auto een plekje gereserveerd op het tijdelijke parkeerterrein aan de Teugseweg in Deventer. Als u op navigatie rijdt kunt u Teugseweg 16 aanhouden.

Als u vanaf de A1 komt (afslag 23, Deventer) ga dan richting Deventer: neem vervolgens direct de afslag naar links (afslag Bergweide 5) en volg hier de bocht naar links om dan direct de weg rechts (Teugseweg) in te slaan. Aan het eind van de weg kunt u nog een keer rechts (volg borden parkeren kennisfestival).
Het is ongeveer 5 minuten lopen vanaf de parkeerplek tot bij het festivalterrein.

Houd rekening met het weer
Natuurlijk kunnen we te maken hebben met de weersomstandigheden. Houd daar rekening mee bij uw kledingkeuze en doe stevige schoenen aan want niet elk deel van het terrein is verhard.