Partners en sponsors 2023

De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met nieuwe, tijdelijke kunstwerken langs de IJssel met een uitgebreid nevenprogramma. Na twee succesvolle edities kunnen we concluderen dat de IJsselbiënnale een waardevolle aanvulling blijkt op het aanbod aan buitententoonstellingen in Nederland. De combinatie van een kwalitatief hoogwaardige kunstmanifestatie met een actueel maatschappelijk thema, dat door de opzet een ode brengt aan de IJssel en de IJsselvallei met haar dynamiek en culturele rijkdom verbindt, is uniek. Dit wordt bevestigd door de grote publieke belangstelling, de waardering vanuit het kunstveld, de positieve landelijke media-aandacht en het enthousiasme bij bijna 100 partners (zie infographic IJB21 voor meer achtergrond). 

Met de IJsselbiënnale hebben we de regio iets gegeven om trots op te zijn. Er bleek een sterke behoefte aan verbinding en versterking van de gezamenlijke identiteit (het ‘wij-gevoel’) in de omgeving aanwezig te zijn. De IJsselbiënnale verbindt door de inzet van hedendaagse kunst allerlei mensen, groepen en organisaties rond de IJssel. Het project is daarmee direct al na één editie hét uithangbord geworden waarmee de regio zich profileert en dat is na de tweede editie van afgelopen zomer nog verder versterkt.  

We kunnen dit -ook in 2023- niet alleen.

Wilt u ons steunen bij de ontwikkeling en totstandkoming van de 3e editie IJsselbiënnale? Draagt u kunst en cultuur in uw hart, deelt u de liefde voor de toekomst van het landschap, voelt u zich betrokken bij de regio? Passen uw activiteiten naadloos bij het thema? Of zoekt u het podium om uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen bij ons publiek? Dan gaan we graag met u in gesprek. Naast exposure zult u onderdeel gaan uitmaken van het groeiende netwerk. Wij kijken graag samen naar een passende match om te komen tot een geslaagd partnerschap.

Heeft u interesse in een kennismaking of wilt u eerst wat meer informatie opvragen? Dat kan. Neemt u gerust contact op met Mieke Conijn, directeur van stichting IJsselbiënnale.

Stichting IJsselbiënnale heeft een ANBI status

In samenwerking met:

 

 

Mogelijk gemaakt dankzij:

Provincies

 

         

 

Fondsen:

BPD Cultuurfonds
Prins Bernhard Cultuurfonds
Stichting De Versterking
Mondriaanfonds
Vrienden Loterij Fonds
Fonds21

 

Waterbeheerders:

Waterschap Drents Overijsselse Delta
Waterschap Vallei en Veluwe
Waterschap Rijn en IJssel
Rijkswaterstaat

 

 

Gemeenten:

gemeente Zwollegemeente Hattemgemeente Heerdegemeente Epe gemeente Olst-Wijhegemeente Voorstgemeente Deventer – gemeente Lochemgemeente Zutphengemeente Brummengemeente Bronckhorst – gemeente Rheden – gemeente Kampen

 

 

IJsselpartners:

Regio Stedendriehoek
IJssellandschap
BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling
Tauw Foundation
IJsseldelta Programma
Staatsbosbeheer
GROW
Groen en Schild
Rivierklimaat IJsselpoort
K3 Delta

en
IJsselwerken – BOEiEngieBestwerkBRUT