Podiumkunsten

De IJsselvallei als podium en grondtonen als titel: via de podiumkunsten duik je nóg verder het IJssellandschap in. Gecureerd door productiehuis BRUT in samenwerking met de IJsselbiënnale en deels op initiatief van makers en organisaties uit de regio vinden er tijdens de IJsselbiënnale diverse optredens in de IJsselvallei plaats!

IJB x BRUT

Er zijn spannende multidisciplinaire samenwerkingen tussen Oost-Nederlandse makers bij kunstwerken, startlocaties of andere erfgoedplekken geweest: van muziek tot spoken word en van dans tot theater. Met veel aandacht voor jonge makers en een link met het thema aarde, bodem, grond.  Met optredens van XILLAN, fusus, LAVALU, Ischa den Blanken, Eigenzinnig, Miriam Mozcko, NABER, Robin Scherpen en Øy. 

Het programma is ontwikkeld door productiehuis BRUT, een productiehuis voor makers die verder willen ontwikkelen op artistiek en zakelijk gebied. 

Programma

15-07: fusus x LAVALU en NABER –  Harculocentrale, Zwolle
15-07: fusus x LAVALU en NABER –  Harculocentrale, Zwolle
12-08: Miriam Moczko en Eigenzinnig – Yperenberg, Wilp
19-08: Ischa den Blanken en XILLAN – Kunstenlab, Deventer 
26-08: Øy – Senzora, Deventer 
02-09: fusus x LAVALU en Bastian Benjamin – Turnhal, Ellecom
02-09: fusus x LAVALU en Bastian Benjamin – Turnhal, Ellecom 
09-09: Robin Scherpen – Juffrouw Duurzaam, Zalk 
Partners: BRUT, Hedon en De Basis Nijmegen 

Over BRUT

Productiehuis BRUT ondersteunt makers in hun ontwikkeling door het proces als even belangrijk als het eindresultaat te beschouwen. Dit doen we door aandacht te besteden aan artistieke ontwikkeling, persoonlijke groei en door verbinding en verdieping te stimuleren. BRUT is tevens aanjager van het talentontwikkelingsconvenant ‘van Basis tot Booster’; een samenwerking van 12 poppodia, productiehuizen, netwerkorganisaties, festivals en het ArtEZ conservatorium, in Overijssel en Gelderland. Meer informatie vind je op www.metbrut.nl