10.09.2021 — 07.11.2021 Beeldende kunst

All the power that remains

Het Kunstgemaal i.s.m. ACEC Apeldoorn

Het Kunstgemaal in Bronkhorst laat tijdens de IJsselbiënnale 2021 met als thema tijd, tijdelijkheid en tij de volgende bijzondere tentoonstellingen zien. Voor de IJsselbiënnale werken de ACEC Apeldoorn en het Kunstgemaal uit Bronkhorst samen 

 “All the power that remains”. Voor deze expositie werken kunstenaars Bram Kuypers en Ben Greber samen De transrapid magneetzweeftrein. Deze trein die tussen 1991 en 2007 een testtraject kreeg in Duitsland was ooit veelbelovend. Zowel futuristisch als vervallen brengen de kunstenaars het traject en de bijbehorende esthetiek mee naar de IJssel. Ze brengen een stuk geschiedenis en toekomst samen om een gesprek te beginnen over de technologische ontwikkelingen en de omliggende omgeving. Bij dit rustpunt van technologische ontwikkelingen kan de vorm van transport en de verbintenis met het landschap ondervraagd en onderzocht worden. Deze unieke combinatie van techniek en natuur is te zien van 10 September tot en met 7 November. 

Buiten deze programering om zullen er ook lezingen, workshops en evenementen in onze tuin georganiseerd worden. Voor meer info hierover check onze insta, Facebook en website. 

Organisator

Locatie:
Het Kunstgemaal
Veerweg 1
7226 LP Bronkhorst