01.09.2023 — 24.09.2023 Beeldende kunst

Expositie Zilveren Camera en Voel het Nieuws

De Stad Verbeeldt

De Stad Verbeeldt organiseert de Expositie Zilveren Camera en Expositie Voel het Nieuws met journalistieke en documentaire fotografie en Visual Storytelling in Harculo, Zwolle-Zuid.

De prijswinnaars zijn professionele fotografen, die voor pers en media werken en geselecteerd zijn door diverse vakjury’s. Topfotografen die werken zowel in Nederland als in het buitenland met soms gevaar voor eigen leven het nieuws fotograferen voor een breed publiek.

Het is de enige Nederlandse Foto expositie bestaande uit 150 foto’s in tien categorieën. Eddy van Wessel is de Prijswinnaar Zilveren Camera 2022 met zijn indrukwekkende serie over de oorlog in Oekraïne.

De Expositie Voel het Nieuws bestaat uit 6-8 panelen van prijswinnaars en is bedoeld voor bezoekers met een visuele beperking. De Stad Verbeeldt wil een bijdrage leveren aan de inclusieve samenleving en nodigt bezoekers met en zonder visuele beperking uit om met elkaar in gesprek te gaan over de foto’s. De foto’s  zijn te zien, te voelen en te beluisteren via een QR code.

De expositie Zilveren Camera – Voel het Nieuws is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur in het Dienstengebouw, Harculo, Zwolle-Zuid.
Studenten van Deltion College exposeren met de 1e, 2e en 3e prijs rond het thema Daily Life.

Naar de website

Organisator

De entree is voor volwassenen  €5,00 p.p. en voor leerlingen/studenten  €2.50  p.p. Rondleidingen kunnen verzorgd worden voor  €15,00 per groep van 15 bezoekers. Daarnaast worden ateliers en stadsgesprekken georganiseerd.
Binnenkort meer informatie op:  https://www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2022