23.07.2021 — 21.08.2021

Garage

TAMTAM Objektentheater/Mimik

Een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol. We horen de stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats. Close-ups van de scènes met de Dinky Toys worden live gemixt.
Een bijzondere filmische cabaretvoorstelling is het resultaat. Geheel in jaren ’60 sfeer, met live polygoonstem, blues op de cigarbox slidegitaar en humor zo vet als de vloer van de garage.

Het thema van de IJsselbiënnale is Tij, Tijd en Tijdelijkheid. In dat licht kunnen we de snelwegen als nieuwe rivieren zien, waarop een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Door de reisbeperkingen in Coronatijd komt nu sterker het idee naar boven dat deze metalen zondvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passen in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s? Vanuit het optimistische perspectief van de jaren ‘50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon maakte Gérard Schiphorst deze voorstelling.

Speeldata:
vr 23, za 24 en zo 25 juli
do 5, vr 5, za 6 augustus
do 12, vr 13 en za 14 augustus
do 19, vr 20 en za 21 augustus

Voor tijden en tickets:

Ticketlink: https://www.mimik.nl/agenda/tamtam-objektentheater-garage

Infolink: https://tamtamtheater.nl/voorstellingen/garage/66

 

Organisator

Locatie: MIMIK
organisator: TAMTAM objektentheater