24.11.2023 BRUTxIJB, Hanzejaar

HanzeCatch

IJsselbiënnale

10 sprekers, 20 beelden, 400 seconden
Deventer <-> Zwolle

In het kader van het Hanzejaar wordt er dit jaar wel een hele speciale editie van de Catch georganiseerd.. Na veertig edities in Deventer werd het weleens tijd dat de Catch haar thuishaven verlaat en aanmeert in Zwolle om de creatieve sector van deze twee Hanzesteden met elkaar te verbinden.

Op deze ‘HanzeCatch’ staat er dan ook een inspirerende line-up van sprekers voor je klaar, waarvan de helft uit Zwolle komt en de helft uit Deventer. Daarnaast is er een flits-voorstelronde toegevoegd aan het programma, waarin organisaties en makers uit beide steden zich kort kunnen introduceren. Tijdens de borrel is er vervolgens volop ruimte om elkaar te leren kennen en ideeën uit te wisselen.

De Catch!
De Catch is een podiumavond waarbij je geïnspireerd raakt door 10 sprekers die aan de hand van 20 beelden, die elk 20 seconden te zien zijn, pitchen over een bijzonder project. Het dwingende format zorgt ervoor dat de presentaties catchy, creatief en to-the-point zijn, soms tot het hilarische toe. Ook deze Catch-avond kent een speciale ‘wildcard’: de presentatie voor de ultieme improvisator! Deze spreker presenteert in hetzelfde format maar moet on the spot reageren op beelden die diegene nog niet eerder heeft gezien.

Een voorproefje van de line-up voor deze avond:

Mette Bunskoek – artistieke wetenschapper
Bastian Benjamin – artiest/producer
Pomme Willemse – theater- en documentairemaker
Loes ten Anscher – beeldend kunstenaar
Laurens van Walbeek – animator en illustrator
Isabelle Renate la Poutré – fotograaf en filmmaker

Nieuwsgierig?
Kom dan vrijdag 24 november naar de HanzeCatch bij Kunstplatform L/NK in het centrum van Zwolle.
Netwerken doe je voor, tijdens en na afloop met een drankje en de relaxte muziek van de dj.

Catch you there!

De HanzeCatch wordt georganiseerd in het kader van Hanzejaar Zwolle door IJsselbiënnale, Kunstenlab en productiehuis Brut, in samenwerking met Kunstplatform L/NK en met dank aan Gemeente Zwolle.

Naar de website

Organisator

Datum: 24-11-2023
Tijd: 19.30-23.00 uur

Locatie: Perron038, Spoorzone bij station Zwolle
Entree: gratis