21.08.2021 — 21.08.2021

IJsselFilmFestival (Zwolle)

Projectgroep IJsselFilm

In de zomer van 2021 organiseert projectgroep IJsselFilm een eerste, bescheiden filmfestival over en bij de IJssel. Op drie plaatsen en drie data vertonen we films over de IJssel, als mooiste en kleinste, grote rivier van Nederland.

21 augustus
De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle

van 13.30  tot 18.00 uur

  • vrouwenkamerkoor Hera zingt bij films over Tij,Tijd en Tijdelijkheid
  • twee films over de IJssel; IJssel & water en de IJssel inspireert; samengesteld uit bestaand historisch en nieuw materiaal.
  • filmstudio en watertafel voor kinderen,
  • stand met IJsselinfo,
  • catering

De uitbreiding van polder Mastenbroek
Tijdens het IJsselfilmfestival wordt op zaterdagavond 21 augustus de film ‘De uitbreiding van polder Mastenbroek’ getoond die kunstenaar Sjaak Langenberg in 2004 samen met Theo van den Aker maakte. De film is opnieuw actueel door een recent voorstel van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) om 35.000 woningen in de polder te bouwen. In de film draaiden zij de rollen om: de bewoners van de polder werden uitgedaagd om hun defensieve positie te verlaten door zelf projectontwikkelaar van hun gebied worden. In de film wordt een plan gepresenteerd waarin de polderbewoners door middel van woonquota op beperkte schaal woningbouw toestaan onder het motto “Bouwen voor de leegte”. Zij verenigen zich hiertoe in een wooncoöperatie van boeren.

De film wordt vanaf 19.30 vertoond in De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle.
Na afloop is er een nagesprek.

Organisator

Projectgroep IJsselFilm
‘wij laten mensen vertellen’ i.s.m. Stichting CLIJ (Cultuur en Leefbaarheid IJsselvallei)

IJssel Film Festival