16.09.2023 Hanzejaar, Workshops

AFGELAST Masterclass ‘Fail Harder’ door kunstenaar Wouter Klein Velderman

IJsselbiënnale x Hanzejaar

Helaas is deze masterclass afgelast!

Tijdens de masterclass ‘Fail Harder’ onderzoek je samen met kunstenaar Wouter Klein Velderman hoe je beter kan worden door hard en onophoudelijk te falen. Onder begeleiding van de kunstenaar ga je samen met de andere deelnemers werken aan een gezamenlijke collage van restukken materiaal. Ondanks dat falen de norm is, wordt het eindwerkstuk perfect!

De sculpturen en installaties van Wouter Klein Velderman zijn vaak gemaakt van PVC / zeildoek en gaan een directe relatie aan met een bestaande locatie. Door eerst een specifieke locatie te onderzoeken en daar vervolgens een ingreep in te doen zoekt hij de dialoog op met de kijker. Die manier van werken levert veel op, maar betekent ook dat hij in de praktijk tegen veel problemen, meningen en bezwaren aanloopt. Bewoners, boeren, gemeente en misschien zelfs het publiek houden namelijk meestal niet zo van gedoe. Bij de nieuwe installatie die hij voor de IJsselbiënnale maakte was het niet anders: het ene na het andere projectvoorstel dat hij deed werd afgewezen. In deze masterclass vertelt hij meer over zijn werkproces en ervaringen en ga je ook praktisch aan de slag met zijn favoriete materiaal: PVC doek.

De masterclass start met een inleiding waarin hij meer vertelt over zijn reis voor de IJsselbiënnale langs verschillende onderwerpen, materialen, technieken, locaties, ontmoetingen met zomaar mensen, mensen op exacte plekken, mensen die iets van hem willen, mensen waar hij iets van wil, partijen, organisaties, professionals, amateurs en professionele amateurs. Hoe put je kracht uit een afwijzing? Hoe kan je echt beter worden door hard en onophoudelijk te falen? Hoe werkt de dialoog die je aan gaat met je opdrachtgever en andere betrokkenen?

Na een gezamenlijke lunch (bij de prijs inbegrepen) vervolgt de middag met het praktijkgedeelte van de Masterclass. Hiervoor neemt Wouter Klein Velderman een aanhangwagen vol zeildoek mee. Onder begeleiding van de kunstenaar ga je samen met de andere deelnemers werken aan een gezamenlijke collage van reststukken materiaal. De middag wordt deels gymnastiek, deels een spel en deels het tekenen van een gesammtkunstwerk.

Klik op de groene ‘naar de website’ knop om je tickets voor deze masterclass te bestellen!

Naar de website

Organisator

Masterclass duur: 11:00 – 14:30 inclusief lunch

Locatie: Centrale Harculo, IJsselcentraleweg 6, Zwolle

tickets normaal: 15,- + 0,80 servicekosten, inclusief lunch

tickets studenten: 10,0 + 0,80 servicekosten, inclusief lunch