05.09.2021 — 05.09.2021

Over stroom (Doesburg)

Vrouwenkamerkoor Hera i.s.m. IJsselFilmFestival

Vrouwenkamerkoor Hera brengt deze zomer tijdens de IJsselbiënnale een muziekproductie waarin het homoniem STROOM centraal staat. Stroom is water en energie, stroom veroorzaakt verplaatsing en verbinding. Iets dat stroomt is in transitie, keert niet terug naar dezelfde plek en wijst ons daarin op de vergankelijkheid van alle dingen en het ‘verstromen’ van de tijd.

Ten tijde van een wereldwijde pandemie en klimaatcrisis zijn thema’s als verbinding, transitie en duurzaamheid geen fancy reclame praat, maar cultureel, maatschappelijk en persoonlijk relevante onderwerpen.

De zangeressen van Vrouwenkamerkoor Hera zingen intieme, romantische, verleidelijke maar ook meer ruimtelijke, abstracte én nieuw geschreven koormuziek. Het geheel wordt omlijst door filmbeelden van onder andere visual artist Simone Hooymans. Haar “Earthfall”, dat in 2020 en 2021 over de hele wereld te zien is, gaat over transitie. Het verkent de kracht die ten grondslag ligt aan de transformatie die we doormaken door een crisis heen.

tijd: 13.30 uur
Reserveren en kaartverkoop:  via de site van IJsselfilmfestival: https://www.ijsselfilm.nl/
Optreden als onderdeel van het IJsselFilmFestival ook:
21 augustus Zwolle- 13.30 uur
29 augustus Terwolde  – 13.30 uur

Organisator

Locatie:
De IJsselhoeve
Eekstraat 15
Doesburg