20.07.2021 — 16.08.2021 Beeldende kunst

Stroming – een groepstentoonstelling

IJsselbiënnale

Negen kunstenaars lieten zich inspireren door de IJssel en het thema TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. De groepstentoonstelling ‘Stroming’ brengt de diverse kunstwerken die dit opleverde samen, te midden van de voormalige energiecentrale Harculo. Van grote installaties tot fijne aquarellen en van surreële collages tot sieraden met verborgen schatten: Stroming toont de onuitputbare inspiratie die het IJssellandschap biedt.

Willemien van Gurp
Water, beweging, golven zijn onderwerp van haar tekeningen, soms dynamisch, heftig, soms verstild en ingetogen.

Rob Chevallier
In de stikstofboom hangen 100 foto’s aan uitlaatpijpen. Het zijn foto’s van solitaire bomen in het Nederlandse landschap. De foto’s hangen op z’n kop: de bomen worden bedreigd door stormen, slagregens, overstromingen en droogte.

Ria Wesseling
‘Door mijn hart stromen drie rivieren. De Drentsche Aa, de IJssel waaraan ik woon en de Kizilirmak in Turkije. Wat de mens op de ene plek doet, heeft gevolgen voor een andere plek. Kan onze liefde voor een rivier de rivieren redden?’

Edith Meijering
Edith Meijering neemt de kunstgeschiedenis als uitgangspunt; uit oude kunstboeken scheurt ze reproducties die als basis fungeren voor een collage en overschildering.

Carola Mokveld
Carola Mokveld gebruikt materialen die zij vindt en geeft ze in haar werk nieuwe betekenis. Het werk ontstaat vanuit een intuïtief proces en diverse materialen worden gebruikt.

Silvia Ardesch
‘Foto’s uit het verleden, afkomstig uit het archief van Historisch Centrum Overijssel zetten mij aan het maken in het heden. De gebruikte foto’s hebben een link met de rivier de IJssel.’

Kunstgoud (Jeannette Knigge)
De delicate installatie is opgebouwd bestaat uit alledaagse materialen en vraagt aandacht voor een wereld die voor veel mensen verborgen is. Door de sieraden te dragen zal het oppervlakte slijten, die de inhoud verbergt.

Rien Renema
Rien Renema maakt dagelijks een tekening; in Harculo presenteert hij een selectie passend bij het thema van de IJsselbiënnale.

Theo Harmelink
Als reactie op het kapitalistisch consumptiesysteem creëert en assembleert Theo Harmelink nieuwe beelden uit gerecyclede en deels natuurlijke materialen in een vervreemdende stapeling.

Locatie:

Harculo centrale
IJsselcentraleweg 6,  Zwolle